25 de ani de la înființarea Direcției de Informații a Apărării
Astăzi se împlinesc 25 de ani de la înființarea Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA). Această structură, aflată în subordinea Ministerului Apărării Naționale, este specializată în obținerea și analiza informațiilor din domeniul Apărării.
Premierul Marcel Ciolacu a ținut să participe la marcarea aniversării. Cu această ocazie, s-a adresat celor prezenți: „Este o onoare să fiu astăzi alături de dumneavoastră, la evenimentul de marcare a 25 de ani de activitate a Direcției Generale de Informații a Apărării. Și profit de prilej pentru a vă spune direct că vă respect și vă apreciez devotamentul”, a arătat premierul.
„Misiunile militarilor români din structurile de informații au avut o contribuție remarcabilă la securitatea României și la marile proiecte de politică externă ale țării noastre.
În cei 20 de ani de la aderarea la Alianța Nord-Atlantică, România și-a consolidat profilul de aliat responsabil, implicat activ în promovarea valorilor și principiilor democratice, a securității și stabilității în spațiul euroatlantic și în afara sa.
Militarii noștri au contribuții valoroase la acțiunile Alianței de asigurare a securității României, întregii regiuni și a tuturor statelor membre NATO.
Beneficiem de cea mai cuprinzătoare garanție de securitate pe care am avut-o vreodată, de o prezență aliată consolidată și o postură NATO întărită, de descurajare și apărare pe teritoriul național și în regiune.
Pentru România, integrarea în structurile euroatlantice a fost nu doar un deziderat strategic de politică externă și securitate, ci și un obiectiv pentru care întreaga societate românească și-a unit forțele. Prin acțiunile statului român, ale militarilor noștri, este imperativ să menținem încrederea cetățenilor români în capacitatea de apărare a Alianțe”, a subliniat Marcel Ciolacu.
Referindu-se la situația actuală, șeful Guvernului a spus: „Războiul din Ucraina ne-a făcut pe toți mai conștienți de pericolele războiului hibrid, care se întinde dincolo de granițele războiului fizic.
Și România resimte pericolele războiului hibrid, care îmbracă diferite forme. În acest context, rolul structurilor de informații este cu atât mai important.
Trebuie să rămânem vigilenți pentru apărarea valorilor în care credem, pentru garantarea securității economiei și cetățenilor noștri!
În această luptă pentru bine, un rol vital îl au structurile de informații militare, iar munca personalului din domeniul informațiilor pentru apărare constituie baza demolării tuturor provocărilor, amenințărilor și riscurilor care amenință statul român și cetățenii săi.
Aveți toată susținerea Guvernului României și a mea, personală, în calitate de prim-ministru!
Vă felicit pentru profesionalism, seriozitate și vă doresc să aveți mereu satisfacția datoriei împlinite cu onoare pentru securitatea României și a românilor!”