3 lucruri de stiut inainte de achizitionarea unei case de marcat
Te afli in mijlocul procesului de achizitionare a unei case de marcat? Ei bine, inainte de a finaliza acest proces, ar fi indicat sa arunci o provire peste acest articol. Este mult mai dificil decat crezi sa cumperi un astfel de echipament, mai ales daca ai o afacere de dimensiune medie sau mare.
Acest lucru se datoreaza faptului ca ai la dispozitie o sumedenie de tipuri si modele de case. Astfel, casa folosita in magazinele alimentare nu prea poate fi folosita si intr-un restaurant modern, de exemplu. Apoi, chiar daca unitatea principala exista, mereu vor fi de cumparat accesorii sau alte echipamente care iti pot face treaba mai usoara.
Asadar, iata care sunt cele 4 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a cumpara o casa de marcat!
Bugetul disponibil pentru casa de marcat
Ai mai multe optiuni cand vine vorba de achizitionarea unei case de marcat – poti inchiria echipamentul, il poti cumpara ca nou, sau second-hand. Este relevanta si durata de viata aproximativa a unei case traditionale – anume de 10-15 ani. In schimb, accesoriile aferente au o durata de viata mai mica, de la 5 pana la 7 ani.
De regula, antreprenorii prefera casele second-hand. Acestea le ofera oportunitatea de a detine efectiv casa, fara a fi supusi altor costuri aditionale lunare – si deseori o pot achizitiona la jumatate din pretul unui produs nou.
Pe de alta parte, daca ai in gand un magazin sau unitate comerciala care va avea sute, poate chiar mii de clienti zilnic, atunci este posibil sa vrei sa te increzi intr-o casa noua. Aceasta nu va prezenta riscuri, deci nici sanse ca tu sa pierzi profit din cauza unei defectiuni.
Tipurile de rapoarte de care ai nevoie
In functie de tipul de afacere si de domeniul in care activezi, vei avea nevoie de diferite tipuri de rapoarte la sfarsit de luna sau trimestru – pentru contabilitate, evidenta, inventar si asa mai departe. Unele case de marcat nu au functiile necesare eliberarii de rapoarte. De exemplu, casele traditionale cu functii de baza permit doar initierea si finalizarea unei tranzacii, inclusiv eliberarea unui bon – atat!
Necesitatea de rapoarte complexe implica existenta unui PC desktop la care sa fie conectat modulul principal al casei de marcat si nu numai. Exista si case echipate cu propria aplicatie pentru Android, care ofera administratorilor si casierilor o optiune de incredere de verificare a stocului si vanzarilor de la distanta.
Functiile unei case de marcat
Din nou, functiile si caracteristicile casei sunt foarte importante si sunt influentate in primul rand de tipul afacerii pe care o administrezi. De exemplu, daca vrei sa rulezi promotii regulate sau sa accepti cupoane de reduceri, trebuie sa ai o casa de marcat care se poate descurca cu aceste lucruri.
Astfel, o casa de marcat traditionala, cu functii de baza, nu iti va fi de ajutor. In schimb, vei avea nevoie de un sistem complet POS conectat la un modul principal de casa de marcat, printre altele.
Alte lucruri de luat in calcul cand vine vorba de functii sunt numarul de departamente al magazinului, numarul total de produse, numarul total de case de marcat necesare in unitate, posibilitatea de retur a produselor, dar si tipurile de plata acceptate in unitate. Pentru a acoperi toate aceste aspecte, ai nevoie de un sistem modern!
Esti pregatit pentru achizitionarea unei case?
Daca deja te-ai ocupat de toate cele mentionate si acum trebuie doar sa gasesti o casa de marcat de calitate si la un pret acceptabil, poti arunca o privire in magazinul online TehnicaFiscala.ro. Acesta are pregatita pentru tine o gama extrem de variata de case – inclusiv software, servicii si accesorii.
Totodata, expertii din spatele acestui magazin iti stau la dispozitie in cazul in care ai vreo problema de natura fiscala pe care vrei sa o rezolvi!