3 modalități de a obține un zâmbet impecabil

Publicat: 15 dec. 2022, 19:38, de Publyo.ro, în Advertoriale , ? cititori
3 modalități de a obține un zâmbet impecabil

Zâmbetul se numără printre principalele aspecte care sunt observate la o primă interacțiune, iar sănătatea dinților poate oferi multe indicii cu privire la obiceiurile și stilul de viață al unei persoane.

Descoperă în cele ce urmează ce poți să faci pentru a-ți menține sănătatea dinților timp îndelungat, dar și pentru a îmbunătăți aspectul zâmbetului tău.

Ține cariile și alte afecțiuni dentare la distanță cu ajutorul controalelor periodice la 6 luni.

Examinarea clinică a cavității bucale și investigațiile periodice de radiologie dentară digitală îți pot oferi o viziune clară asupra sănătății tale. În acest mod, vei putea identifica din timp eventualele probleme și le vei putea corecta cu ajutorul unor intervenții minime.

Dacă totuși te regăsești în situația în care consideri că dinții tăi au nevoie de o restaurare totală și dorești să îți îmbunătățești radical aspectul dinților, poți să apelezi oricând la fatete dentare. Pe langa îmbunătățirea aspectului estetic, fațetele dentare pot remedia și unele probleme, precum:

  • dinții decolorați– cea mai întâlnită cauză a dinților decolorați sunt lucrările pe canale. Totodată, dinții pot fi și pătați pe suprafața exterioară din cauza fumatului a sau a consumului constant de băuturi închise la culoare.
  • dinții fisurați sau rupți;
  • dinții cu malformații congenitale sau afecțiuni de structură;
  • dinți cu plombe mari și inestetice;
  • dinți aliniați greșit, inegali sau cu forme diferite;

Iată avantajele fațetelor dentare:

  • se integrează în structura dinților și sunt foarte rezistente după ce au fost cimentate;
  • reduc placa bacteriană ce se formează la nivelul dinților datorită stabilității chimice ridicate, a toxicității reduse de țesut și datorită suprafeței plane și netede;

Mai mult decât atât, după aplicarea fațetelor nu ai nevoie de o perioadă de recuperare. Astfel, îți poți continua activitățile obișnuite imediat după finalizarea procedurii.

Nu uita de ședințele periodice de profilaxie

Chiar dacă urmezi corespunzător rutina zilnică de curățare a cavității orale, pelicula bacteriană continuă să se lipească de dinți, iar aceasta nu poate să fie îndepărtată doar prin periajul zilnic. De aceea, pentru a menține cât mai mult timp sănătatea dinților tăi, programează-te de 2 ori pe an la o ședință de profilaxie. Aceasta se desfășoară în cabinetul stomatologic și cuprinde 3 acțiuni de curățare a dinților tăi: detartraj, periaj profesional și air-flow.

Fii atent la cantitatea de zaharuri și alimente acide consumate zilnic

Reducerea consumului de alimente dulci și a celor cu aciditate ridicată, nu doar că are un impact pozitiv asupra sănătății organismului, ci contribuie și la menținerea unui zâmbet sănătos. O dietă alimentară echilibrată te protejează de apariția cariilor, a halitozei și te scutește problemele costisitoare la medicul dentist.

Iată ce măsuri suplimentare poți lua privind acest aspect:

  • folosește un pai atunci când consumi băuturi dulci;
  • evită consumul de alimente și băuturi foarte calde, în special alternarea lor;
  • consumă apă plată în locul apei minerale;
  • periază dinții de fiecare dată când consumi o cantitate mai mare de alimente bogate în zaharuri;
  • evită folosirea scobitorilor pentru a înlătura resturile alimentare depuse interdentar. Acestea pot răni gingiile și pot favoriza transportarea bacteriilor în cavitatea bucală.

Controalele periodice, ședințele de profilaxie și cantitatea moderată de zaharuri și alimente acide consumate zilnic sunt câteva lucruri pe care să le iei în considerare atunci când te gândești la sănătatea dinților tăi. Totodată, pentru a îmbunătăți radical aspectul acestora, poți să apelezi la fațetele dentare. Pe lângă avantajul estetic, fațetele contribuie și la remedierea unor probleme ale danturii.

Sursa foto: shutterstock.com