De când cu pandemia, românii vorbesc tot mai mult la telefon

Publicat: 01 nov. 2021, 08:07, de Otilia Caloian, în SOCIAL , ? cititori
De când cu pandemia, românii vorbesc tot mai mult la telefon
telefon

De când a început pandemia de Coronavirus, românii vorbesc tot mai mult la telefon. Astfel, convorbirile telefonice realizate în reţeaua telefonică fixă au înregistrat anul trecut o creştere de 8,2%, iar convorbirile în reţeaua fixă au avut un avans de 8%. Bucureștenii se pare că au fost cei mai vorbăreți.

În cazul convorbirilor telefonice în reţeaua fixă, cea mai însemnată creştere care a fost înregistrată este la componenta de trafic fix-mobil, de 26,6%. Componentele care au înregistrat scăderi sunt traficul fix-fix şi traficul naţional în reţeaua proprie, care s-au redus cu 2% şi, respectiv, cu 5,7%, informează datele centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În ceea ce priveşte convorbirile telefonice realizate în reţeaua telefonică mobilă, majoritatea indicatorilor au fost în creştere, cea mai însemnată fiind consemnată la categoria de trafic mobil-mobil, de 14,8%. Traficul internaţional este singura componentă care a înregistrat scădere, respectiv cu 12,2%.

Regiunea cu cea mai mare pondere în totalul conexiunilor în reţeaua telefonică fixă a fost Bucureşti-Ilfov (20,3%), urmată de Nord-Est (13,2%) şi Centru (12,9%)