Papa Francisc s-a întâlnit la Assisi cu un grup de săraci, printre care și Mariana, o femeie din România
Printre mărturiile împărtășite Papei Francisc, vineri, la Întâlnirea de rugăciune și mărturie cu ocazia Zilei Mondiale a săracilor de la Assisi, a fost și cea a unei femei din România, Mariana.
Întâlnirea de rugăciune și mărturie a fost avut loc la bazilica ”Santa Maria degli Angeli” din Assisi, orașul Sfântului Francisc, transmite Vatican News.
Mariana i-a împărtășit Suveranului Pontif că, în furtunile vieții, a ajuns pe scanului cu rotile, dar nu și-a pierdut credința, găsind susținere din partea medicilor, a preoților și a Bisericii Catolice din Italia.
”Mă gândesc la mama româncă, cea care a vorbit la sfârșit. Dureri, speranță și nu se vede ieșirea, dar speranța puternică în fiii ei care o însoțesc îi redau tandrețea pe care au primit-o de la ea”, a spus Papa Francisc.
De asemenea, impresionante au fost mărturisirile soților francezi Florence și Thibault Jarry, împreună cu fetița lor de patru luni, Celeste, care își desfășoară apostolatul ca misionari în rândul săracilor în unul din cele mai sărace cartiere de la periferia Parisului. La fel, mărturia lui Sebastian, tânăr spaniol, care, din infernul drogurilor, a înviat la o viață nouă în Cristos. Sau a lui Gabriel, francez, care a cerut botezul la vârsta de 60 de ani, iar acum își dorește o viață sfântă. Un parcurs de cădere și înviere a cunoscut și Sebastian, din Polonia, după o viață de droguri și alcool. Orizontul a fost împins până departe, în Afganistan, prin mărturia dată de o tânără, Farzaneh, care a împărtășit drama despărțirii de familie și de patrie. Sau prin mărturia unui tată afgan, Quadery Abdul, care a cerut ajutorul pentru reîntregirea familiei despărțite din cauza emigrației.
Dar acestea sunt câteva din mărturiile pe care ar fi putut să le ofere fiecare din sutele de săraci adunați în această zi la Assisi în jurul papei și sub privirea ideală a Sfântului Francisc.
Săracii, de fapt, ne îmbogățesc
Suvernaul Pontif a spus că e timpul pentru ca săracilor să li se redea cuvântul, ca să vedem inegalitatea și a le restitui demnitatea înființând locuri de muncă, ca să facem ceva pentru copiii înfometați, reduși la sclavie, victime inocente ale tot felul de violențe, ca femeile să nu mai fie tratate ca o marfă de schimb.
Papa Francisc le-a mulțumit săracilor care-și deschid inima ca să ne dea bogăția lor și să vindece inima noastră rănită.