Gata cu kilogramele în plus și cu sedentarismul! Cui nu-i place să meargă la sală, poate face fitness acasă
Sportul este, pe bună dreptate, un pas major spre schimbarea ta fizică sau mentală, deoarece exercițiile și antrenamentele nu doar te ordonează, ci te ajută să obții o sănătate de invidiat, rezistență în fața bolilor și o energie debordantă pentru fiecare nouă zi.
Un program de slăbit și de tonifiere corect realizat te va ajuta nu doar să dai kilogramele jos, ci și să adopți un stil sănătos de viață, astfel încât zilnic să îți îndeplinești antrenamentele cu plăcere. Dar ce să alegi: mersul la sală sau antrenamentele acasă? Echipa Fitness Mama School a determinat câteva motive de ce sportul făcut acasă e chiar mai eficient decât un abonament în săli de fitness.
Sport acasă la sală sau acasă?
Foarte multe persoane care luptă de ani buni cu kilogramele în plus au senzația de complexare în fața străinilor. De regulă, mersul la sală poate deveni o corvoadă pentru ei, deoarece trebuie să răspundă diplomatic curiozității celor din jur. Prin prisma acestei probleme, antrenamentele acasă sunt perfecte pentru persoanele care nu-și doresc priviri critice și remarci suplimentare. Este comod pentru că nu mai pierzi timpul pe drum, bani pe abonamente costisitoare și pe echipament sportiv. Este suficient să ai, de exemplu, un covoraș de yoga, un costum sportiv din două piese și un televizor sau laptop alături, pe care să urmărești exercițiile pe care trebuie să le faci.
Totuși, pentru cei care sunt competitivi, cărora le trebuie implicare fizică, s-ar putea ca mersul la sală să fie propice. De exemplu, nu vor face greșeli în execuția exercițiilor dacă sunt sub controlul constant al unui antrenor. Vor vedea rezultatele în timp real și vor putea să facă exerciții colective, dacă asta îi motivează pe deplin.
Metode de slăbit
Metodele de slăbit rapid acasă sunt printre cele mai motivante, deoarece tu ești cel care îți setezi limitele și obiectivele. Antrenorul tău îți oferă doar anumite direcții în care să te îndrepți, sfaturi profesioniste de care să ții cont pentru ca exercițiile tale să aibă efect, dar doar tu ești cel care decide cât de mult vrei să te antrenezi. Este deja demonstrat că sportul acasă este o resursă vitală de motivație. Pe lângă exerciții fizice poți încerca să faci și yoga, stretching, meditații – toate pentru o stare generală de bine.
Mersul la sală e însă cheia succesului pentru cei care vor să se integreze în comunitate, care vor activități comune, de grup, în care să mizeze pe competitivitate sănătoasă, pe implicare. De exemplu, poți alege să faci zumba, aerobică sau kangoo jumping alături de alte persoane, dacă asta te ajută să scoți potențialul fizic la suprafață.
Sportul este un mod perfect de a crea obiceiuri sănătoase
Este valabil mai ales în cazul în care ești o mămică și copiii tăi nu vor să facă exerciții fizice. În acest fel, văzând și urmărind, de exemplu, cum faci exerciții pentru abdomen sau exerciții pentru slăbit burta, aceștia vor începe să copieze conduita ta, iar sportul va deveni o parte inerentă din existența lor, un rezultat care va depăși mult așteptările tale.
Și mersul la sală creează o rutină sănătoasă, deoarece îți croiești mai mult timp pentru a merge acolo, investești timp și energie în acest sens.
Sportul alungă depresia
Imaginează-ți că ai posibilitatea să petreci cele 30 de minute de antrenament doar tu cu tine, deci vor fi câteva clipe în care să te simți deconectat de grijile constante ale vieții și să savurezi rezultatele pe care le obții. Este o metodă perfectă de a te înțelege pe tine, de a scăpa de complexele psihologice pe care poate societatea ți le-a impus. Este potrivit pentru a accepta că ai nevoie de o transformare.
Indiferent dacă e sport făcut acasă sau la sală, activitatea fizică te ajută să te regăsești pe tine, în orice fel de situație. Pe bună dreptate, acesta este un antidepresant natural, care îți stimulează hormonii, provocându-ți o stare generală de bine.
Citește și Dieta Rina: regimul de 90 de zile în care se slăbește între 10 și 20 de kilograme