O familie a fost la un pas de moarte din cauza mustului
Doi soți din Dorohoi s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul pus la fermentat. Cei doi intraseră în pivniță și nu au mai ieșit.
Prima care a intrat în beci a fost soția. Pentru că nu s-a mai întors în casă, unde era așteptată de soț și câteva rude venite în vizită, bărbatul s-a dus să o caute.
Câteva clipe mai târziu, aceștia au fost gășiți în beciul casei și nu răspundeau la strigătele celor din jur.
Femeia și bărbatul au fost găsiți de rude, care au alertat echipajele medicale. Poliția sosită la fața locului a deschis o anchetă.
„În urmă cu scurt timp, doi soți din Dorohoi au trecut printr-o situație care se putea încheia dramatic. Cei doi au fost la un pas să-și piardă viață după ce au intrat în beciul unde au pus mustul la fermentat”, a transmis IGSU.
„Cele două persoane au fost scoase imediat din beci, fiind preluate de către echipajele de prim ajutor care, după ce le-au administrat oxigen, le-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a mai transmis IGSU.
Specialiștii susțin că dioxidul de carbon rezultat în urmă fermentației alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal.