Ducesa Camilla se pregătește pentru titlul de regină a Marii Britanii

Publicat: 06 feb. 2022, 17:00, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Ducesa Camilla se pregătește pentru titlul de regină a Marii Britanii
Regina Camilla

Ducesa Camilla va purta titlul de regină a Marii Britanii, a anunțat Regina Elisabeta a II-a, care își  doreşte ca ducesa să fie cunoscută sub numele de regina consoartă atunci când prinţul Charles va deveni rege.

Prinţul de Wales şi Ducesa de Cornwall au fost „emoţionaţi şi onoraţi”, a declarat un purtător de cuvânt al Clarence House, potrivit BBC.

Mesajul reginei, care marchează accederea sa la tron în 1952, abordează direct problema nerezolvată a viitorului titlu al ducesei de Cornwall.

„Este dorinţa mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment,Camilla să fie cunoscută sub numele de regina consoartă”, a scris regina.

„Regina consoartă” se referă la soţia unui rege domnitor şi aceasta va fi titulatura ducesei de Cornwall atunci când Charles va deveni rege.

Charles şi Camilla s-au căsătorit în 2005, amândoi fiind divorţaţi atunci. Charles fusese căsătorit anterior cu prinţesa Diana, de care a divorţat în 1996, cu un an înainte să moară într-un accident de maşină la Paris.

Regina este primul monarh din istoria Marii Britanii care a ajuns la Jubileul de Platină, la 70 de ani de domnie, potrivit Mediafax.