EXCLUSIV. Reținerea șefului de la Spălarea Banilor aruncă în aer ORNISS-ul și Marea Lojă Națională din României

Publicat: 11 oct. 2020, 12:26, de Ion Teleanu, în ACTUALITATE , ? cititori
EXCLUSIV. Reținerea șefului de la Spălarea Banilor aruncă în aer ORNISS-ul și Marea Lojă Națională din României

Reținerea pentru 24 de ore a fostului președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, acuzat că și-a falsificat documentele de studii pentru a obține funcții, aduce în prim plan o încrengătură incredibilă de aranjamente „țesute” la vărful unor instituții de forță ale statului prin intermediul Marii Loji Naționale din România.

Pe data de 4 septembrie 2020, premierul Ludovic Orban îl numea, la propunerea ministrului Florin Cîțu, pe Laurențiu Baranga în funcția de președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării. Înainte de a fi șef la Combaterea Spălării Banilor, Baranga a fost, atenție, din 2009, adică timp de 11 ani, director adjunct al Oficiului Registrului Național pentru Informații Secrete de Stat (ORNISS), oficiul care dă certificate pentru acces la informații clasificate. Ieri, Laurențiu Baranga a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat într-un dosar de înșelăciune, acuzat că și-a falsificat diploma de bacalaurent, cu crearea unui prejudiciu de 640.000 de lei.

Cariera lui Baranga: Cu „bacu” la 32 de ani ajunge la ORNISS și Spălarea Banilor

Născut în septembrie 1967, Laurențiu Baranganu nu a trecut în CV-ul său niciun loc de muncă unde să fi lucrat până în anul 2008, când avea deja 41 de ani. El și-a obținut diploma de bacalaureat la 32 de ani, în 1999, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, iar apoi a absolvit o facultate a Universității „Europa Ecor” din Alexandria-Teleorman.

Ulterior, în 2011, Baranga a obținut și un doctorat în management la Universitatea „Valahia” din Târgoviște și a urmat cursuri la Colegiul Național de Apărare și Colegiul Național de Afaceri Interne. Din 2012 este conferențiar universitar la Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria, unde din 2016 este director al departamentului de știință și inginerie. Între 2011 și 2012 a fost și lector la Facultatea de Științe Economice a Universității „Titu Maiorescu” din București. În 2016 a fost și membru ARACIS, agenția de asigurare a calității învățământului din Ministerul Educației, structura care evaluează programele de studii și instituțiile din învățământul superior.

Dar, în septembrie 2016,Curtea de Apel București a decis să desființeze o serie de diplome false în dosarul în care a fost condamnat Silviu Mina Dobronăuțeanu, rector al unor pseudo-universități din Teleorman care s-a numit „Alexandru Ghica” și apoi „Europa Ecor”, dosar privitor la anularea unor diplome false, printre care și cea a lui Baranga. De asemnea, trebuit precizat că Laurențiu Barnaga a fost membru în partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu și a candidat, fără succes, pentru fotoliu de senator din partea Forța Civică a lui MRU.

Ce „sarcină” a primit Baranga de la Bălănescu

Dar, ceea ce nu se spune despre Laurențiu Barnga (vezi FOTO, cel din dreapta) este că ascesiunea și cariera de până acum s-a făcut ca urmare a susținerii venite din partea a două personaje cheie din Marea Lojă Națională din România (MLNR). Este vorba despre actualul Mare Orator al MLNR, Ovidiu Galeș, și Marele Maestru al MLNR, Radu Bălănescu.

Potrivit informațiilor noastre, impunerea lui Laurențiu Baranga pe funcția de director adjunct al ORNISS s-a făcut în urma lobby-ului intens făcut asupra șefului oficiului Dragoș Petrescu de către Ovidiu Galeș. Însă, în ultima perioadă, Laurențiu Baranga primise sarcina, „ca mason de frunte”, de la Radu Bălănescu să se „ocupe” de firmele celor din Ritul Scoțian, adică a celor care-l constestă pe Radu Bălănescu.

Acum, Baranga a fost reținut pentru falsificarea diplomelor, ceea ce pune într-o situație foarte proastă MLNR și mai ales pe liderii masoni Radu Bălănescu și Ovidiu Galeș. De asemenea, șeful ORNISS, Dragoș Petrescu, va trebui să dea explicații Parlamentului pentru această „breșă” de securitate generată de situația lui Laurențiu Baranga.