Orban a lansat Forţa Dreptei: „Am ales lupta cu o putere nedreaptă”. Ce-și propune noua grupare politică
Anunțat de mai mult timp și susținut de un număr de 16 parlamentari ce au părăsit PNL, Forța Dreptei este cel mai nou partid politic de pe scena politică românească.
Președintele grupării, Ludovic Orban, susține că noua formațiune se bazează pe un liberalism conservator asemănător, ca doctrină politică, cu Partidul Republican din SUA, Partidul Conservator din Marea Britanie şi Uniunea pentru Mişcarea Populară din Franţa, având multe similarităţi cu creştin-democraţii germani.
„Practicăm un liberalism care continuă tradiţia PNL, un liberalism naţional, puternic ancorat în tradiţiile şi valorile specifice ale poporului român. Noi am ales Opoziţia, lupta cu o putere nedreaptă, care şi-a trădat electoratul şi care nu acţionează în interesul cetăţeanului român, ci doar în interesul clientelei sale”, a spus el, precizând că noul partid se angajează să îi reprezinte pe cei 80% dintre cetăţeni care consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită.
„Forţa Dreptei se angajează să îi reprezinte pe toţi aceia, peste 6 milioane şi jumătate dintre români, care au sperat că Iohannis va aduce civilizaţie, va aduce dezvoltare, democraţie şi respect pentru drepturile cetăţenilor şi care au fost trădaţi de Iohannis, care în loc să aducă ce a promis românilor a readus PSD la putere”, a mai spus deputatul PNL.
În ceea ce privește numărul membrilor, susține că la ora actuală există mii de oameni care şi-au exprimat intenţia de a adera la Forţa Dreptei.
„Îi aşteptăm pe toţi liberalii de caracter, pe toţi liberalii din PNL care nu acceptă acest compromis major care a înroşit la faţă PNL, nu de ruşine ci din cauza vecinătăţii. Aşteptăm oamenii care nu au făcut politică până acum”, a mai afirmat Orban.
În ceea ce privește principalele soluții pe care le oferă partidul vicepreședintele Violeta Alexandru a prezentat două linii generale, de externalizare a serviciilor prestate de stat, în zonele ce pot fi deservite de mediul privat, și de meritocrație în strucuturile administrației publice.
„Tot ceea ce poate livra mediul privat, și o face în condiții de transparență, de achiziții publice, eficiente, va fi livrate de mediul privat. Acolo unde există o ofertă în piață, statul nu are de ce să-și angajeze pile peste pile. Al doilea principiu ține de meritocrație în administrația publică”, a transmis Violeta Alexandru.