Copil ucrainean în spital, cu probleme grave de sănătate

Publicat: 03 mart. 2022, 16:14, de Puterea.ro, în Sănătate , ? cititori
Copil ucrainean în spital, cu probleme grave de sănătate

Departamentul de Sănătate al Regiunii Lazio și al spitalului de pediatrie Bambino Gesù din Roma a dat un comunicat despre un copilaș în vârstă de puțin peste un an, care a venit din Ucraina, împreună cu părinții săi și care a fost internat în stare gravă. Părinții au fugit din calea războiului prin mijloace proprii și prima lor grijă a fost să ducă puiul de om la spital, pentru îngrijiri. Acesta, din cauza unei paralizii cerebrale infantile a fost traheostomizat de când avea patru luni. Și, acum, după un drum greu și lung, avea nevoie urgent de îngrijiri.

Traheotomia, ca să ne facem o idee, este o intervenţie chirurgicalǎ prin care se asigură respiraţia bolnavului direct printr-un orificiu creat la nivelul traheei cervicale, care se poate completa cu fixarea traheei la piele. După efectuarea traheotomiei (traheostomiei) se montează o canulă traheală, ce poate fi de mai multe feluri: cu balonaş (în cazul în care pacientul necesită ventilaţie mecanică şi/ sau are tulburări de deglutiţie) sau fără balonaş, care asigură respiraţia spontană şi eliminarea secreţiilor.

Copilul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Bambino Gesù, unde a fost internat și, în prezent, se află la terapie intensivă. Spitalul pediatric Bambino Gesù din Roma este o unitate spitalicească italiană deținută de Sfântul Scaun, care a fost construit în 1869 și este printre primele structuri concepute pentru îngrijirea copiilor.