Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia după prima zi de război

Publicat: 25 feb. 2022, 12:45, de Puterea.ro, în ESENȚIAL , ? cititori
Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia după prima zi de război

Ucraina e pregătită de negocieri cu Rusia. Potrivit primelor informații, armata rusă a reușit să intre în Kiev, în ciuda rezistenței armatei ucrainene din ultimele ore.

Consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak a anunțat vineri dimineață că Ucraina este pregătită să negocieze neutralitatea statutului cu Rusia, însă cere garanții de securitate.

Oficialul de la Kiev declară că războiul Rusiei în Ucraina trebuie să înceteze.

Ucraina a plecat întotdeauna și lasă spațiu pentru negocieri. Inclusiv acum – când Rusia a intrat într-o invazie pe scară largă. Acest război trebuie oprit. Aceste ostilități trebuie oprite”, a afirmat Podolyak, scrie agenția de presă ucraineană Unian.

Potrivit bilanțului victimelor după prima zi de confruntări, au murit 137 de ucraineni și alți 316 au fost răniți de când a început invazia rusească, joi dimineață. Rușii au capturat și centrala de la Cernobîl, iar vineri dimineață, armata rusă a intrat în Kiev.

Putin a anunțat atacul militar al Rusiei în Ucraina la primele ore ale dimineții de joi, 24 februarie, după ce la începutul săptămânii a recunoscut independența republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk.

Rusia a atacat Ucraina din trei direcții. În dimineața zilei de 24 februarie Federația Rusă a atacat Ucraina, cu tiruri de rachete pe tot teritoriul, bombardamente pe linia de graniță și o invazie terestră dinspre nord (Belarus), sud (Crimeea), și est (Harkov, Donbass). Harta operațiunilor și dispunerea resurselor militare ruse și ucrainene.