Pe ce mizează conducerea Azomureș pentru a relua producția de îngrășăminte
După ce un senator a acuzat Azomureș că a preferat să-și vândă gazele, în loc să producă îngrășăminte pentru fermieri, deoarece era mult mai rentabil, conducerea Azomureș și-a informat salariații că poartă discuții cu Ministerul Economiei pentru a primi un ajutor de 50 de milioane de euro care să acopere scumpirea gazului, arată Agrointel.
Anunțul a fost făcut la nivel intern de către Harri Kiiski, CEO al Azomureş, printr-un video transmis angajaților combinatului. Acesta ar fi vorbit de un pachet de ajutor în sumă de 500 milioane euro alocat de CE companiilor din sectorul agricol, în care sunt incluși și fertilizanții. După câte se pare, pe acest sprijin mizează și Azomureș, suma ce ar urma să fie acordată fiecărui solicitant fiind de până la 50 milioane euro.
Toma Petcu, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Senat, a acuzat, miercuri, Azomureș că a preferat să-și vândă gazele, în loc să producă îngrășăminte pentru fermieri, pentru că era mult mai rentabil, în condițiile majorării prețurilor.
Azomureş este unul dintre cei mai mari consumatori de gaze naturale din România (aproximativ 10% din consumul national). Combinatul furnizează 50% din îngrăşămintele utilizate în fermele româneşti şi asigură aprovizionarea constantă a unui număr mare de companii din alte industrii. La finele anului trecut, conducerea combinatului a anunțat că oprește temporar producția, din cauza scumpirii gazelor.
Citește și Un senator acuză Azomureș: “Și-a vândut gazele, în loc să producă îngrășăminte”