Prețuri urzicate la urzici
Cum stați cu urzicile? Ați mâncat pe anul ăsta? Ori, v-ați trezit, ca mine, la spartul târgului, și ați văzut prețurile mari la un kilogram, la o grămăjoară, la o pungă, și v-ați gândit că, mai bine, căutați vită kobe? E drept, urzicile au apărut de pe la sfârșitul lui februarie. Și nu știu, atunci, o fi fost prețul mai acceptabil.
Acum, învârtindu-mă prin piețe, dar fiind și cu ochii pe marginea șanțurilor, pe unde mai vindea câte unul grămăjoare de urzici, ca să cumperi un kilogram, pregătești 40, 45 de lei. Și, dacă nu-ți convine așa, mai încolo scoți din portofel 60 de lei! M-am uitat, în același timp, pe la galantarele cu carne și cu produse din carne. Și, pe cuvânt, am dedus că e mai simplu să nu fii vegetarian și nici să ții postul Paștelui.
Poate mă înșel, dar, parcă, odată, se spunea că urzici, ștevie, verzituri de astea mănâncă săracii. Dar, cred că s-a schimbat paradigma, între timp. Bogații mănâncă urzici.
Sunt conștientă că te cam urzici la degețele când le culegi. Știu și că, frunză cu frunză se adună greu să faci de-o mâncare. Dar, 45 și 60 de lei un kilogram?!? Înțeleg că, prin hipermarket e un pic mai puțin. Dar și că, prin restaurantele de lux sunt urzici în meniu. Cred că, dacă stă vântul, îmi iau laptop-ul și mă duc în pădure. Mai scriu o vorbă, aici, cu voi, mai culeg o urzică… Adică, sper că la pădure or mai fi. Voiam să vă întreb cum gătiți voi urzicile, dar nu vă mai întreb. Că, dacă eu n-am, degeaba îmi dați rețete. Mă duc să bag o friptură la cuptor.