Ce se intâmplă cu Elena Udrea, sâmbătă, în Bulgaria

Publicat: 09 apr. 2022, 08:18, de Viorela Pitulice, în ESENȚIAL , ? cititori
Ce se intâmplă cu Elena Udrea, sâmbătă, în Bulgaria
Sursa foto: Facebook Elena Udrea

Elena Udrea va fi adusă din nou, sâmbătă, pentru audieri la instanța de judecată din Blagoevgrad – Bulgaria, pentru procesul în care se discută mandatul de extrădare emis de statul român pe numele fostului ministru. Aceasta, după ce ședința de vineri nu a putut avea loc, în lipsa unui traducător autorizat.

În aceste condiții, Parchetul a prelungit mandatul de arestare cu încă 72 de ore, timp în care este judecată moţiunea către tribunalul din Blagoevrad pentru a obţine arestul preventiv pe termen nelimitat, a declarat purtătoarea de cuvânt a procurorului general, Siika Mileva, în cadrul unui briefing, potrivit agenţiei naționale de ştiri din Bulgaria –  BTA.

Astfel, un tribunal bulgar va decide dacă Elena Udrea trebuie extrădată în România sau dacă chiar ea poate cere să fie transferată.

Autoritățile române au depus documentele necesare pentru a obține aducerea în țară a fostului ministru condamnat la închisoare. Udrea a fost reținută pentru 72 de ore, însă judecătorii nu au putut decide dacă o arestează sau nu pe Udrea, pentru că statul român nu a putut trimite până la ora audierii un traducător.