La Vaslui, mielul latră. Ce le-au transmis consumatorilor inspectorii DSVSA
Inspectorii Direcției Sanitar – Veterinare (DSVSA) Vaslui le-au transmis consumatorilor să fie atenți ce cumpără înainte de Paste, deoarece sunt vândute animale moarte și tranșate sau chiar carne de câine în loc de carne de miel sau oaie.
Nu este deloc o glumă și nici singurul caz de acest fel, pentru că de-a lungul timpului au mai fost consemnate situații similare. Inspectorii DSVSA atenționează că este recomandabil ca achiziția cărnii să se facă din spații special amenajate, iar aceasta trebuie să aibă ștampila de control sanitar-veterinar, dar și organele și capul nedetașate.
„Siguranța alimentară a populației este o preocupare constantă a Autorității. Cu atât mai mult, în acestă perioadă, majoritatea acțiunilor instituției s-au concentrat pe acest obiectiv, iar controalele inspectorilor noștri, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, au fost intensificate” a declarat Mihai Ponea, directorul executiv al DSVSA Vaslui pentru Vremea Nouă.
Verificările inspectorilor DSVSA din această perioadă au vizat modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare de funcționare la nivelul piețelor agro-alimentare, abatoarelor și centrelor de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, în unitățile de tranșare a cărnii, unitățile de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală si nonanimală, unitățile de comercializare cu amănuntul, precum și în unitățile de alimentație publică/ catering cu livrare la domiciliu.
Totodată, la nivelul tuturor abatoarelor si centrelor de sacrificare temporară a mieilor, inspectorii sanitari veterinari din cadrul DSVSA Vaslui, au efectuat supravegherea funcționării si expertiza sanitară veterinară a cărnii si organelor, au verificat starea de sanătate, condițiile de igienă și bunăstare a animalelor, modul de gestionare si distrugere a subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman (SNCU) rezultate din activitatea de sacrificare.