Putin și Șoigu, doi lideri fără vlagă care trasează strategia pentru Azovstal. „Nicio muscă să nu mai iasă”

Publicat: 23 apr. 2022, 10:00, de Viorela Pitulice, în Internațional , ? cititori
Putin și Șoigu, doi lideri fără vlagă care trasează strategia pentru Azovstal.

Întâlnirea dintre președintele rus Vladimir Putin și șeful Apărării, Serghei Șogu, din data de 21 aprilie, în care s-a discutat viitorul uzinei Azovstal din Mariupol, dă naștere în continuare la tot felul de speculații cu privire la starea de sănătate a celor doi. Nu în ultimul rând, nu putem să nu remarcăm masa la care s-au așezat, de-a dreptul minusculă, comparativ cu momentul Macron, de exemplu.

Pe de o parte, s-a văzut un Putin tare slăbit, cu fața și gâtul umflate, cumva neglijent în ceea ce îl privește, incapabil să stea în picioare, care se tine de masă și dă din picioare mai tot timpul, ferindu-se să-și privească în față interlocutorul, în timp ce trasează strategia pentru Mariupol.

”Nu este nevoie să intrăm în aceste catacombe și să ne târâm în subteran peste aceste instalații industriale.. (..) Nicio muscă să nu mai iasă de-acolo”, îi spune Putin lui Șoigu.

De cealaltă parte, Șoigu abia reușea să murmure câteva cuvinte, un lucru normal, de altfel, după un infarct, după cum susțin specialiștii.

“Este un Putin surprinzător de slăbit în comparație cu omul pe care l-am observat în urmă cu câțiva ani. Un președinte apt de muncă nu ar trebui să se țină cu mâna de masă și nu și-ar face griji să țină ambele picioare pe pământ.(…) Acesta nu este portretul unui Putin sănătos, ci al unui Putin care pare din ce în ce mai slab și abia capabil să stea la o masă mică de conferință. Picioarele lui Putin arată și ele destul de subțiri, de parcă ar fi pierdut în greutate sau ar fi avut probleme cu mușchii din cauza unei boli neanunțate. Fața umflată întărește aspectul nesănătos, mai ales în comparație cu fotografiile de acum câțiva ani”, susține  Erik Bucy, un expert în limbajul corporal de la Texas Tech University, potrivit The Sun Online.

De-a lungul timpului, s-a tot vorbit că Putin ar suferi de cancer tiroidian sau că ar fi bolnav de Parkinson, însă, oficialii de Kremlin au negat tot timpul aceste informații.