EXCLUSIV. Jean Philippe Riffat, Corteva: 2022 va fi un an bun pentru industria agricolă cu o profitabilitate ridicată (VIDEO)
În condițiile în care prețurile la materiile prime au ajuns la niveluri istorice, 2022 se anunță un an bun pentru fermieri și industria agricolă, fiind așteptată o profitabilitate ridicată, susține Jean Philippe Riffat, Commercial Unit Leader Europa Centrala Corteva Agriscience.
El consideră câ există câțiva factori principali care definesc situația actuală, pornind de la cererea mare, în special din partea Chinei, și până la conflictul din Ucraina, cu efecte majore la nivel mondial, devenind tot mai clar faptul că producția mondială trebuie să crească atât în volume, cât și în calitate pentru a satisfice necesarul de consum.
“Producția în acest an va trebui să crească. Profitabilitatea va rămâne ridicată, prețul mărfurilor este ridicat (…), sunt mai mulți factori care fac ca 2022 să fie un bun an pentru industria agricolă în lume și cred că suntem bine poziționați pentru a profita de această crestere. Se vede majorarea de prețuri la mărfuri, producția este mai mică în Estul Europei, ceea ce va cere altor părți din lume să producă mai mult. Agricultorii trebuie să producă mai mult, să investească în producție pentru a crește randamentul și să profite de creșterea prețurilor la mărfurile agricole”, a declarat pentru Puterea Jean Philippe Riffat.
Situația din Ucraina, unde pentru acest an este prognozată o recoltă mai mică cu 20-40%, va avea ecou la nivel mondial, prețurile urmând să se mențină încă o bună bucată de vreme la niveluri ridicate,
“Prețul mărfurilor va rămâne ridicat în următoarele luni. Cât privește cotațiile futures, ele vor scădea într-un an față de vârful de acum, dar se vor menține la niveluri istorice”, a mai spus Riffat.
Compania americană Corteva Agriscience a finalizat recent o investiţie de 14 milioane de euro în unitatea de producţie de la Afumaţi din judeţul Ilfov, una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie din lume ale grupului şi cea mai mare staţie de procesare a seminţelor din România, pe fondul cererii în creștere la nivel european. În total, valoarea investiției se ridică la circa 73 milioane euro.