Schimbă jocul sau nu? Șeful armatei SUA despre utilizarea de către Rusia a armelor hipersonice

Publicat: 12 mai 2022, 16:15, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Schimbă jocul sau nu? Șeful armatei SUA despre utilizarea de către Rusia a armelor hipersonice

Utilizarea de către Rusia a armelor hipersonice în Ucraina nu are efecte cu adevărat semnificative sau care să schimbe jocul în Ucraina, consideră șeful armatei SUA, generalul Mark Milley, potrivit CNN.

Un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat marți că Rusia a lansat până acum între 10 și 12 rachete hipersonice împotriva Ucrainei.

Milley a confirmat că aceasta a fost prima dată când arme hipersonice au fost folosite în luptă și a spus că Departamentul Apărării a analizat fiecare atac hipersonic, dar a adăugat că nu poate detalia decât într-o sesiune clasificată.

S-au folosit cam 10-12 arme hipersonice în războiul din Ucraina

Federația Rusă a utilizat circa 10-12 arme hipersonice în timpul războiului din Ucraina, a spus un înalt oficial SUA din sectorul apărării, potrivit CNN. Avertizând că SUA nu dispune de o „numărătoare perfectă”, oficialul american a declarat că numărul armelor hipersonice pe care le-a utilizat Rusia este „probabil între 10 și 12”.

Deși el nu a menționat explicit datele și locațiile lansării, oficialii Statelor Unite au consemnat o primă utilizare în luptă – cunoscută – a rachetei hipersonice Kinzhal împotriva unei clădiri din vestul Ucrainei.

Odată ce Federația Rusă a anunțat lansarea rachetei hipersonice Kinzhal, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, se arăta de părere că utilizarea sa „nu schimbă jocul în vreun fel”.