Alba și Luca

Publicat: 31 mai 2022, 07:30, de Nina Marcu, în LIFESTYLE , ? cititori
Alba și Luca

Era un bărbat singur, necăsătorit. Avea 45 de ani și nu părea să deschidă poarta vreunei mari iubiri. Dar își dorea un copil. Așa că, a luat legătura cu autoritățile și a fost trecut pe lista de așteptare.

Se numește Luca Trapanese și este italian. Și, unde și când alți părinți au refuzat o fetiță cu sindromul Down, el a adoptat-o. Fetița are prenumele Alba și a făcut, între timp, cinci ani. Nici tăticului singur, nici fetiței nu le e ușor. Învață împreună. Trec peste toate împreună.

Și, datorită implicării și bunăvoinței scriitoarei Patrizia Rinaldi și a editurii Giunti din Florența, tăticul și fetița au devenit personaje în cărți pentru copii. Există deja două volume cu poveștile Albei și ale lui Luca.

Mesajul pe care cărțile îl transmit este acela că părinții, deși își doresc întotdeauna ca fiii și fiicele lor să fie cei mai buni, cei mai tari, primii în orice, trebuie să înțeleagă faptul că, nimic din toate cele înșirate nu e mai important ca fericirea copiilor.

Primele două volume dedicate Albei și tatălui ei se numesc  „Cuvinte și tăceri” și „Spune-mi frumos”. Ele se găsesc, deja, în librării.