Cireșele și strugurii, fructele care îngrașă cel mai mult. Câte calorii au
Cum este vară și sigur sunteți tentați să mâncați fructe pe saturate, ar fi bine să fiți atenți și la cantitate, pentru că fructele conțin destule calorii care se pot transforma în câteva kilograme în plus pe nevăzute.
Ei bine, într-un top al fructelor care îngrașă, pe prima poziție se află cireșele, susține nutriționistul Mihaela Bilic, care consideră că de vină este faptul că soiurile au tot fost ameliorate, de-a lungul timpului, crescând cantitatea de fructoză.
Urmează apoi strugurii, toamna, care bat orice. Nu putem uita, însă, nici pepenii, care și ei îngrașă teribil. Pe scurt, toate trei sunt adevărate “bombe” calorice, după cum spune Mihaela Bilic.
La polul opus se află căpșunele, care sunt chiar indicate în dietă.
Calorii, dar cu măsură
Înainte de orice, trebuie să știți că cireșele sunt o sursă foarte bună de vitamine și minerale, dar sunt și detoxifianti foarte puternici, motiv pentru care sunt recomandate în special persoanelor care au probleme cu reumatismul, suferă de constipație sau de gută. Cireșele nu sunt recomandate diabeticilor.
Ele conțin nu mai puțin de opt vitamine – B1, B2, B6, C, E, P, A, PP, șase minerale (calciu, fier, magneziu, sulf, fosfor, potasiu), dar și zinc, mangan, cupru, zaharuri si acizi organici. O cantitate de 100 de grame de cireșe conține 63 de calorii, 1,1 proteine, 0,2 lipide, 16 carbohidrați și 2,1 fibre. Spre comparație, 100 de grame de struguri au 69 de calorii, 0,7 proteine, 0,2 lipide, 18,1 carbohidrați și 0, 9 fibre.