Fostul vătaf al „Apelor Române”, Relu Adam, huzurește pe bani mulți în Prahova
Adevăratul regizor al angajărilor ilegale din era Costel Alexe-Ervin Molnar de la Administrația Națională ”Apele Române”, Relu Adam, duce acum o viață de nabab ca urmare a teleportării sale la o sinecură din Prahova de către ministrul UDMR al Mediului, Tanczoz Barna.
Rețeta lui Tanczoz Barna de mușamalizare a scandalului de la ”Apele Române”
Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a mușamalizat într-o manieră inedită scandalul angajărilor ilegale din 2020 de la Administrația Națională Apele Române (ANAR) regizate anul trecut de tandemul Costel Alexe-Ervin Molnar și chiar l-a promovat pe sforarul șef al acestor ilegalități.
Astfel, începând cu data de 5 iulie 2021, sforarul șef de la ANAR, directorul de resurse umane, Relu Adam, cel care a parafat și pus pe tapet toate angajările ilegale de la „Apele Române”, a fost impus director la S.C. Exploatare Sistem Zonal (ESZ) SA Prahova, entitate aflată sub tutela ANAR, și totodată principalul producător de apă potabilă pentru 84% din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru nouă societăți comerciale.
Remunerație de nabab la ESZ Prahova
În conturile directorului de resurse umane Relu Adam au intrat lunar, în 2020, mai mulți bani decât a beneficiat directorul general Ervin Molnar și fostul ministru Costel Alexe. Astfel, Ervin Molnar a fost remunerat lunar ca director general al ANAR cu 17.500 de lei, iar Costel Alexe ca ministru al Mediului cu doar 12.065 de lei, în timp ce Relu Adam a încasat 22.122 de lei, adică aproape cât cei doi șefi ai săi.
Dar, de când a ajuns director la ESZ Prahova, Relu Adam încasează lunar mai mult decât la ANAR. Din declarația de avere aferentă anului fiscal 2021, reiese că acesta din 5 iulie 2021 până la finele anului trecut a beneficiat ca director al ESZ Prahova de suma de 162.276 de lei, ceea ce înseamnă 27.046 de lei, adică 5.500 de euro.
Asta înseamnă cu vreo 1.000 de euro mai mult decât la ANAR. În plus, anul trecut a mai primit și un ”salariu în afară funcției” de la ANAR de 20.775 de lei, adică încă vreo 4.200 de euro.
Relu Adam s-a școlit pe banii Apelor Române
Interesant este faptul că în perioada cât a fost director de resurse umane la ANAR, adică din 2012 până în 2020, Relu Adam, nu prea a avut timp să lucreze pentru Apele Române, fiind preocupat de diverse cursuri, facultăți și mastere.
În aceea perioadă, el și-a bifat în CV, nici mai mult, nici mai puțin, de 35 de diverse studii, printre care și un curs de trei luni și jumătate de formare profesională ”Management Strategic al Afacerilor Interne” la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București.
Asta a însemnat că anual a făcut, în medie, cam cinci cursuri. Oare, cum poate justifica Relu Adam salariul de nabab luat la ANAR pentru că, atât teoretic cât și practic, nu a avut timpul necesar și pentru studii și pentru programul de lucru de minim 8 ore de la Apele Române.