MAE: O piațetă din capitala Tunisiei a primit numele Reginei Maria a României
O piațetă din capitala Tunisiei a fost botezată, marți, cu numele Reginei Maria a României, anunță Ambasada României printr-un comunicat de presă. Potrivit MAE, „inaugurarea acestui spațiu public reprezintă o premieră nu numai în Tunisia dar și în Africa”.
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis prin ambasadorul Dan Stoenescu un mesaj de mulțumire către autoritățile tunisiene.
„Inaugurarea Piațetei care poartă, de astăzi, numele Reginei Maria a României, simbolizează prietenia durabilă dintre România și Tunisia. Regina Maria, suverana României din 1914 până în 1927, reprezintă pentru români „un adevărat simbol al curajului, al devotamentului şi al iubirii faţă de poporul român. Folosesc acest prilej pentru a transmite autorităților tunisiene aprecierea noastră profundă pentru includerea în viața de zi cu zi a celor care locuiesc sau vizitează Tunisul un simbol al istoriei României”, transmite Aurescu.
Ce reprezintă inaugurarea „Piațetei Regina Maria a României”
Conform MAE, inaugurarea „Piațetei Regina Maria a României” reprezintă un semn al excelentelor relații româno-tunisiene atât la nivel politico-diplomatic, cât și la nivelul autorităților locale.
„În ultimii ani aceste relații s-au aflat pe un trend ascendent, nu numai din punct de vedere politico-economic, academic dar și prin relații apropiate la nivelul autorităților locale. Doamna Souad Abderrahim, primar al capitalei Tunis, a vizitat România și a avut întâlniri cu autoritățile locale din mai multe orașe pentru a face schimb de experiență și bune practici administrative”, se mai arată în comunicat.
Conform MAE, inaugurarea acestui spațiu public reprezintă o premieră nu numai în Tunisia, ci și în Africa.
„Având în vedere decizia Consiliului Municipal al Primăriei Tunis cu privire la Piațeta Regina Maria a României, ce datează din data de 6 decembrie 2019, precum și aniversarea Tratatelor de Pace de la Paris (1919-1920), semnate în urma Primului Război Mondial, inaugurarea acestui spațiu public reprezintă o premieră nu numai în Tunisia dar și în Africa. Conferința de Pace de la Paris și implicit Tratatul de la Versailles sunt evenimente istorice importante în care Regina Maria a României a jucat un rol important”, se arată în comunicatul Ambasadei.