Care sunt supermarketurile în care se pot folosi voucherele de 250 lei în Capitală, Buzău și Constanța
Cei care au primit tichetele sociale de 250 de lei si care au și fost încărcate deja trebuie să știe că acestea nu pot fi folosite pentru cumpărarea de produse alimentare și mese calde decât în anumite locuri. Surpriza mare este legată de faptul că doar câteva dintre marile rețele de supermarketuri participă la acest program.
În cazul UP România, de exemplu, care acoperă județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, București, Ilfov, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, lanțurile prezente sunt Penny Market, Profi, Selgros Cash&Carry, Anabella Market A-Z, Cora. La Doi Pasi, cum se întâmplă în cazul Capitalei, precum și Mega Image – Supermarketul Zanfir (Buzău și Brăila).
Astfel, în județul Brăila sunt prezente rețelele Profi, Penny Market, Selgros Cash&Carry, supermarketul Zanfir și La Doi Pasi, în timp ce la Buzău avem Penny Market, Profi și La Doi Pași.
De asemenea, la Constanta puteți folosi tichetele Up România în magazinele Penny Market, Selgros Cash&Carry, Profi, La Doi Pași sau Cora.
Lista completă pentru restul județelor unde puteți utiliza voucherele Up Date, dar și Sodexo și Edenred o puteti gasi aici.
Beneficiarii voucherelor
De aceste vouchere sociale beneficiază următoarele categorii de persoane: pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.
Citește și Vouchere sociale de 250 lei. Precizările ministrului Muncii legat de alimentele ce pot fi cumpărate
De asemenea, voucherele se dau şi familiilor cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare, potrivit MIPE.
Citește și Voucherele sociale de 250 lei, repartizarea pe județe. Unde puteți suna în caz de probleme