Novakid.ro explică avantajele vorbirii unei limbi secundare

Publicat: 15 iul. 2022, 16:20, de Publyo.ro, în Advertoriale , ? cititori
Novakid.ro explică avantajele vorbirii unei limbi secundare

Bilingvismul reprezintă situația în care un vorbitor are capacitatea de a utiliza curent două limbi. Dar chiar se schimbă personalitatea unei persoane după atributele limbii vorbite? Da, un „nou eu” se descoperă odată cu practicarea bilingvismului, deoarece învățarea unei limbi străine și exprimarea prin aceasta înseamnă și „practicarea” unei culturi noi. Novakid încearcă să explice acest fenomen: de ce și cum se dobândește acest „nou eu”?

Oamenii susțin adeseori că se simt diferiți când sunt puși în situația de a trece la o altă limbă. Oare din pricina faptului că necesită mai mult efort intelectual? În plus, reușesc să se conformeze regulilor și rostirii corecte a cuvintelor din cultura respectivă? Poate că la nivel cognitiv se cere adaptare comportamentală la țara de origine sau chimia este prea mare? Școala de engleză online Novakid a investigat acest fenomen și a tras câteva concluzii tematice.

Bilingvismul îți deschide noi orizonturi

Dacă începi să studiezi cultura unei limbi, poți observa subtil integrarea valorilor și conduita comunității respective. Culturile manifestă o anumită atitudine și responsabilitate prin limbaj: unele par mai agresive, din cauza faptului că propozițiile sunt rostite cu o tonalitate autoritară și foarte repezi, alte culturi pot părea calde și ușor de înțeles, datorită modului în care ambasadorii nativi ai limbii respective rostesc și își potrivesc atitudinea prietenoasă într-o conversație.

Conceptul de acomodare culturală se dobândește cu trecerea timpului, când vorbitorul înțelege limbajul comunității și începe să reflecte valorile limbii în cauză.

Un exemplu care vine în ajutor pentru a înțelege această explicație este următorul: abordarea olandezilor la exercitarea unei sarcini explicată în engleză manifestă un comportament diferit față de explicarea ei în limba maternă. Cultura olandeză se bazează pe cooperare și emană acest lucru, pe când cea anglo-americană se bazează pe competiție.

Tot la acest capitol includem și intrarea în rolul persoanei native a vorbitorului pentru pronunțarea și înțelegerea facilă a cuvintelor. Mimica, gesturile și limbajul non-verbal ajută la integrarea corespunzătoare a părții teoretice. Rostirea unui cuvânt prin ajustarea trăsăturilor feței este mai expresivă, de aceea se constată că devii o nouă persoană când vorbești altă limbă.

Bilingvii au mai multă materie cenușie și gândesc mai analitic

Este adevărat că personalitatea unei persoane se modelează după cultura limbii pe care o exercită, deoarece este dovedit științific că bilingvii au mai multă materie cenușie și gândesc mai analitic, în concordanță cu acea cultură.

De asemenea, mentalitatea vorbitorilor de două sau mai multe limbi are un potențial academic mai ridicat la toate disciplinele, consemnându-se dezvoltarea unor unghiuri de analiză mai largi și mai pragmatice. O limbă nouă aduce cu ea o cultură nouă, care poate rezona mai bine cu personalitatea persoanei în cauză.

Un pont privind vorbirea fluentă și expunerea constantă în altă limbă este că poate crește încrederea de sine și contribuie la o mai mare deschidere a emoțiilor și stărilor.

Novakid încurajează practicarea unei cea de-a doua limbi, chiar prin cursurile de engleză oferite online, dar și prin cadrul taberelor de vară.  Pașii sunt simpli: intri pe site-ul Novakid.ro, te înregistrezi, iar copilul tău are prima oră de probă.
În plus, poți opta pentru tabăra de engleză online pentru copii de 4-15 ani, Easy Breezy Summer Camp, care se desfășoară în perioada aceasta.