5 pași de urmat pentru o curățenie „ca la carte”

Publicat: 25 iul. 2022, 17:15, de Publyo.ro, în Advertoriale , ? cititori
5 pași de urmat pentru o curățenie „ca la carte”

Curățenia în casă este importantă în primul rând deoarece asigură un mediu sănătos pentru toți membrii familiei iar în al doilea rând, ajută la păstrarea unui aspect plăcut al locuinței și împiedică degradarea acesteia. De asemenea, dacă vorbim de persoanele predispuse la alergii sau la atacuri de astm, prezența prafului sau a alergenilor poate să le afecteze sănătatea.

Știm deja că atât baia cât și holul și bucătăria sunt zonele cele mai accesate, drept urmare, cu cei mai mulți microbi. Așadar, pentru aceste zone, curățenia zilnică este necesară, pentru a reuși să păstrezi un mediu curat și plăcut.

Iată câteva trucuri despre cum poți să faci curățenie în locuință într-un mod rapid și simplu, fără a fi necesar să utilizezi echipamente necesare curățeniei generale sau a celei intense, precum monodisc sau mașini de spălare aspirare.

  • Primul pas pe care trebuie să îl faci este să aranjezi toate hainele și obiectele care nu sunt la locul lor, pentru a elibera zonele și a putea avea acces la cât mai multe spații. Tot în această etapă asigură-te că vasele sunt spălate și așezate, coșurile de gunoi sunt goale iar masa și blatul din bucătărie sunt libere.
  • Urmează curățenia propriu-zisă. Este foarte important să nu începeți curățenia cu aspirarea, deoarece, pardoseala sau covoarele se vor murdări iar în etapa de ștergere a prafului. Așadar, pasul următor este ștergerea prafului. Aici, să nu uitați de candelabre, de cărți/obiecte de decor, pervazurile geamurilor etc. Pentru a câștiga timp, ștergeți praful în toate încăperile înainte de a trece la etapa următoare. S-a dovedit a fi mai rapid dacă urmați o acțiune în toată casa decât dacă finalizați o cameră și treceți la următoare cu pasul 1.
  • După ce praful este șters, urmează baia și bucătăria. Curățenia bucătăriei presupune ștergerea și dezinfectarea suprafețelor de lucru, curățarea chiuvetei, a aragazului și a frigiderului dar și a electrocasnicelor, atât pe exterior cât și pe interior. În general, pentru curățenia din bucătărie trebuie să acordați o atenție ușilor de la dulapuri și a mânerelor deoarece pot să apară urme de grăsime pe ele. Dacă vorbim despre baie, asigurați-vă că dezinfectați toate obiectele sanitare, ștergeți oglinzile, cada și/sau cabina de duș dar și marginile acestora care pot acumula umezeală, ulterior dezvoltând bacterii.
  • Finalizate și acestea, tot ce mai rămâne este să aspirați canapelele și piesele de mobilier tapițate, după care să treceți la covoare și la podea. Asigurați-vă că aveți la îndemână și o talpă de aspirator profesional care se pretează colțurilor și spațiilor înguste dar și că zona de sub pat sau de sub dulapuri nu rămâne neaspirată.
  • Ultima etapă presupune curățarea umedă a podelei, care, cu siguranță va face casa să sclipească, va lua și ultimele particule de praf și va oferi un miros proaspăt și parfumat întregii locuințe. Pentru această etapă, se poate folosi fie un mop clasic fie un mop profesional, care prevede rezerve din microfibră sau bumbac, numai bune pentru a reține apa și pentru a nu lăsa urme.