Paisprezece zile de pelerinaj în zeci de localități cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam
Pe 1 august a început cel mai amplu pelerinaj care a avut loc vreodată în Arhiepiscopia Dunării de Jos, până pe 14 august pelerinii purtând Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam la peste 140 de parohii, din zeci de localități gălățene.
Pelerinajul din perioada postului Adormirii Maicii Domnului este o tradiție în localitățile din zonă, dar pelerinajul din acest an este organizat și pentru înălțarea unor rugăciuni pentru ploaie în condițiile în care localnicii se confruntă cu cea mai severă secetă din ultimele decenii.
„În Eparhia Dunării de Jos a devenit deja o tradiţie ca în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Ahiepiscopul Dunării de Jos, să se organizeze o procesiune cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, în majoritatea parohiilor din protopopiatele gălățene”, au precizat reprezentanţii arhiepiscopiei.
Pelerinajul a început luni, la ora 6.30, când pelerinii au pornit la drum cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului prin localitățile din nordul județului și în cele din Lunca Prutului. Pe data de 5 august, pelerinajul va ajunge la Galați și timp de trei zile pelerinii vor purta icoana la toate sfintele altare din oraș, pentru ca toți credincioșii să aibă ocazia să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mânăstirea Adam, care este considerată unul dintre cele mai sfinte odoare.
Pelerinajul va continua în localitățile din Lunca Siretului și cele din zona Tecuciului și se va încheia pe 14 august la Mănăstirea Adam, unde va fi oficiată slujba Privegherii, după ce icoana va fi purtată în procesiune până la altarul de vară al mănăstirii.
Aici, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un mare sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi, va săvârşi slujba Prohodului Maicii Domnului.