O femeie acuză medicii că i-au lăsat copilul să moară

Publicat: 15 aug. 2022, 10:41, de Nina Marcu, în ACTUALITATE , ? cititori
O femeie acuză medicii că i-au lăsat copilul să moară
bebe

O poveste dramatică, dar și oarecum bizară, vine dinspre Spitalul William Harvey din Ashford, Kent, Marea Britanie. Spun bizară, pentru că medicii de aici au cam jucat alba-neagra cu viața unui bebeluș.

Întâi, au afirmat la un control că-i bate inima și trăiește, apoi au spus că e mort, pe urmă că e viu. Dar, îngrijiri medicale adecvate nu au acordat. Și după patru ore, fetița aceea murea de-a binelea.

Dar să vedem cum au fost lucrurile. Alisha Pegg a ajuns la spital, gravidă fiind în 22 de săptămâni. Ea a spus că e în travaliu. Medicii au consultat-o, dar au trimis-o acasă, spunându-i că nu e moment de naștere. Copilul nu mișcă, dar să stea liniștită, îi bate inima cum trebuie, numai că nu e vorba despre niciun travaliu.

Alisha Pegg a respectat opinia medicilor și s-a dus acasă. Aici, singură, neasistată, s-a pomenit că durerile facerii s-au amplificat. A plecat iar cu ambulanța la spital, unde a născut-o pe fetița ei, Grace.

Prematur, desigur. Mamei i s-a spus că bebelușul a murit. Ca, numai câteva minute mai târziu, medicii să revină asupra celor afirmate și să recunoască faptul că au greșit, copilul trăiește. Patru ore mai târziu, Grace a murit în brațele mamei sale.

Alisha, care întâi a fost încrezătoare în personalul medical, susține acum că fiica ei nu a primit „intervenție medicală adecvată” deoarece, potrivit primelor spuse ale medicilor, s-a luat în calcul că este moartă. Practic, a fost lăsată să moară.

„În toate comunicatele lor au susținut că au încercat să o salveze, deși nu a dat semne de viață. Cu toate acestea, a supraviețuit timp de patru ore singură. Vreau răspunsuri de ce nu am fost ascultată când le-am spus insistent ce se petrecea la corpul meu. Vreau scuze”, spune Alisha.

Rebecca Martin, ofițer medical șef la East Kent Hospitals Trust, a transmis „condoleanțe din inimă” și a adăugat: „Ne pare cu adevărat rău că nu am oferit standardul de îngrijire și sprijin necesar. Ne-am schimbat practicile și politicile după acest eveniment, care a dus la un deces. Inclusiv, am introdus o monitorizare suplimentară pentru persoanele cu risc de naștere prematură.” E bine, desigur, că se fac astfel de monitorizări. Dar pentru Grace răspunde cineva?