7 trucuri care-ti vor prelungi durata de viata a laptopului

Publicat: 29 sept. 2022, 20:36, de Publyo.ro, în TEHNOLOGIE , ? cititori
7 trucuri care-ti vor prelungi durata de viata a laptopului

Atunci cand iti vezi visul implinit, cel de a intra in posesia unui laptop de ultima generatie sau cel putin, laptopul nevoilor tale, vei face orice ca sa te bucuri de acesta cat mai mult timp. Sau cel putin atat cat sa simti ca acesta si-a meritat pe deplin investitia. Cu atat mai mult cand inflatia nu vine in prezent cu o viziune promitatoare care sa-ti ofere posibilitatea prea curand sa reinvestesti intr-un altul.

 

Poti apela la mai multe trucuri sau sfaturi practice menite sa-ti indeplineasca aceasta solicitare, iar cateva dintre ele le vom descrie pe larg in randurile urmatoare. Hai sa le descoperi chiar acum!

 

Fereste laptopul de orice soc

Atunci cand esti suparat ca ceva nu a mers bine, evita sa dai frau liber furiei pe bunurile tale si implicit pe laptop, care se poate dovedi a fi la indemana. Orice greseala se plateste! Iar excesele de furie se pot transforma ulterior intr-o vizita nefericita la un centru service de reparatii laptop care bineinteles, va necesita si o serie de implicatii financiare pentru a-l aduce pe drumul cel bun. Totodata, evita sa-l manevrezi cu o mana sau sa faci diferite trucuri ce l-ar putea pune in pericol.

Evita sa-ti ei masa sau sa servesti bauturi in preajma laptopului

Cand timpul este unul scurt si vrei sa fii mai productiv din diferite considerente, se mai intampla de exemplu, sa-ti iei si masa in timp ce lucrezi. Acest lucru insa, se poate finaliza din nou printr-o intamplare nefericita. Daca ai norocul de a nu fi victima unei varsari de lichide direct pe laptop si pe placa de baza, chiar si firmiturile de mancare sau depunerile de pe degete se pot transforma intr-un motiv serios care sa duca la defectarea tastaturii sau a laptopului in ansamblu. Poti solicita de la OnLaptop si reparatii laptop de acest fel, dar e mai bine sa previi, decat sa fii pus in fata unui fapt implinit. In plus, pe laptop se pot aduna diferite bacterii care ti-ar putea pune organismul in pericol. Asa ca, cel mai bine iti iei pauzele binemeritate sa servesti pranzul sau o gustare si te intorci la laptop ulterior.

Echipeaza-ti intotdeauna laptopul cu accesorii de protectie

Acum gasesti solutii de protectie in toate locurile din jurul tau. De ce nu te-ai folosi de ele? Implicatiile financiare sunt reduse comparativ cu sumele aferente unor reparatii. De exemplu, iti poti proteja tastatura folosind o folie din silicon pe care s-o atasezi de fiecare data dupa ce ai terminat cu operarea acestuia sau sa-ti atasezi una de uz permanent, care sa-ti fereasca tastatura de laptop de orice contact nedorit. De asemenea, in deplasari, purtarea laptopului intr-o husa dedicata este obligatorie, la fel cum ti-ai putea echipa capacul cu o carcasa pe masurile acestuia.

Verifica-ti laptopul cel putin o data la 3-6 luni

Din seria de preventie nu poate lipsi procedura de verificare periodica. Laptopul nu trebuie dus la service onlaptop doar atunci cand ceva nu mai merge corespunzator. Este din nefericire, o greseala pe care o comit multi si care se sfarseste cu multe regrete. Verificandu-ti laptopul periodic te asiguri ca nu exista risc ca acesta sa se defecteze in mod subit si sa fie necesare multe reparatii costisitoare ulterior.

Nu-ti imprumuta laptopul unor terte persoane

E bine sa fim darnici cu cei din jurul nostru. Dar anumite lucruri pur si simplu nu sunt facute pentru a fi impartite. Iar laptopul face parte din aceasta categorie, fiind un device important folosit pentru scoala, munca de acasa sau la birou etc. Chiar daca ai incredere 100% in persoana care te roaga sa-I imprumuti laptopul, nu inseamna ca aceasta va fi in mod obligatoriu responsabila in utilizarea acestuia. Risti ca prin urmare, sa te trezesti ulterior cu o serie de probleme ce-ti vor da batai de cap. Mai bine, invita la tine persoana care doreste a se folosi de acesta astfel incat sa poti supraveghea pe deplin modul in care acesta este folosit.

Evita supraincalzirea laptopului

Laptopurile sunt fiabile si portabile. Iti permit inclusiv sa te relaxezi in timp ce bei o cana de ceai la finalul serii sau sa-ti degusti cafeaua din pat, in timp ce lucrezi. Insa, lipsa unei pozitii corespunzatoare si blocarea gurilor de aerisire pot indica un sfarsit tragic, ducand la supraincalzire. Ca prin urmare, daca obisnuiesti sa folosesti laptopul atunci cand stai in pat, in fotoliu, pe canapea sau cand il pui pe-o masa, mai bine te asiguri ca zona de ventilatie nu este acoperita sau ca dispui de un suport special.

Functionare suspecta? Nu actiona precum un tehnician nepriceput! Apeleaza la un service reparatii laptopuri!

Daca ceva nu merge corespunzator, fie tastatura merge partial, fie nu se mai deschide laptopul, iti apare ecranul negru, se blocheaza subit etc. nu incerca sa te transformi in “eroul” problemei tale, cu atat mai mult daca nu ai niciun fel de experienta. Intr-adevar, pe internet gasesti foarte multe tutoriale si sfaturi, dar acestea ar putea avea un final tragic in mainile unei persoane nespecializate. Solicita ajutor de la OnLaptop!