Dacă nu faceți bomboane Raffaello, șapte ani de ghinion!

Publicat: 09 oct. 2022, 22:01, de Nina Marcu, în Food , ? cititori
Dacă nu faceți bomboane Raffaello, șapte ani de ghinion!
Raffaello

Serios, așa zice pe la scripturi, că zilele astea – nu pentru că e Sfânta Parascheva – se fac bomboane Raffaello în toate bucătăriile. Că, dacă nu, urmează șapte ani de ghinion. Acum nu trebuie decât să luați notițe.

Că data viitoare nu mai zic ce și cum. Că numai popa toacă la altar de mai multe ori, ca să priceapă babele. Deci, avem nevoie de:

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahăr pudră
  • 200 gr lapte praf
  • 200 gr nucă de cocos + 50 gr pentru ornat
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 150 gr alune nesărate sau migdale

Se fac ușor, parol! Bomboanele Raffaello. Că, altfel, nu ziceam că urmează șapte ani de ghinion, dacă nu faceți. Untul moale se amestecă cu toate celelalte ingrediente: zaharul pudră, laptele praf, nuca de cocos, vanilia. Din această compoziție se fac biluțe potrivite ca mărime.

În mijlocul fiecărei biluțe se introduce o alună. Și fiecare bomboană se tăvălește, ca pe vremuri, copiii prin noroiul de pe ulițe, prin nuca de cocos. Se așază frumos pe o farfurie și se păstrează la frigider. Sunt bune rău! Vă îndemn să le pregătiți! Căci, țineți minte: dacă nu faceți bomboane Raffaello, șapte ani de ghinion!