Huawei și partenerii explorează conservarea naturii cu ajutorul tehnologiei la Huawei Connect 2022 Paris
A treia oprire din turneul global pentru HUAWEI CONNECT 2022 a avut loc la Paris. Tematica „Unleash Digital”, temele majore explorate de liderii industriei, experții și partenerii din sectoarele TIC și de dezvoltare ecologică au inclus dezlănțuirea productivității digitale, promovarea tranziției verzi și digitale a Europei și construirea de ecosisteme digitale mai puternice.
În cadrul evenimentului, Huawei a găzduit și o sesiune în care a explorat rolul vital al tehnologiei în sprijinirea conservării naturii în Europa și în cadrul căreia a prezentat publicația Tech4Nature – Solutions in Focus.
Dezvoltat în cadrul parteneriatului Tech4Nature dintre IUCN și Huawei, Tech4Nature – Solutions in Focus analizează cele mai bune practici de utilizare a tehnologiei pentru a obține rezultate eficiente de conservare a naturii, publicația care detaliază 22 de proiecte în 19 țări.
„Există un impuls clar în creștere și o acceptare din partea comunității de conservare pentru a utiliza mai multă tehnologie, dar și pentru a dezvolta și a crea noi modalități de aplicare a acesteia. Desfășurarea adecvată a tehnologiei va contribui la asigurarea unor beneficii mai susținute din aplicarea acesteia, pentru a obține un obiectiv echitabil și echitabil. acțiuni eficiente de conservare”, a declarat James Hardcastle, șeful zonelor protejate și conservate IUCN.
În cadrul sesiunii, ONG-ul Rainforest Connection a subliniat diferitele proiecte Nature Guardian pe care le derulează în Europa cu Huawei și parteneri locali în ecosistemele oceanice, umede și forestiere.
„Rainforest Connection folosește AI și analize de date mari realizate de Huawei Cloud pentru a monitoriza biodiversitatea și a proteja ecosistemele din întreaga lume. Prin valorificarea puterii sunetului, suntem capabili să urmărim mii de specii la nivel global și să detectăm automat prezența activităților ilegale”, a spus. Bourhan Yassin, CEO al Rainforest Connection.
Exemple de proiecte care se desfășoară în prezent în Europa care utilizează tehnologii acustice includ monitorizarea delfinilor și balenelor în largul coastei de sud a Irlandei și studierea impactului schimbărilor climatice asupra vieții păsărilor și amfibienilor din zonele umede din Austria. Proiectele Nature Guardian din Italia și Grecia se concentrează pe prevenirea tăierilor ilegale, braconajului și a altor activități umane dăunătoare.
De asemenea, Fundația Elvețiană Porini a prezentat proiectul pilot pe care îl derulează în Elveția cu partenerii IUCN și Huawei. Proiectul își propune să îmbunătățească contabilizarea rezervoarelor de carbon din zonele forestiere protejate.
Fundația Porini a dezvoltat o aplicație de sechestrare a carbonului din pădure bazată pe cloud computing, blockchain și imagini prin satelit de înaltă precizie pentru a spori transparența și trasabilitatea tranzacțiilor de absorbție a carbonului forestier și pentru a asigura gestionarea și utilizarea durabilă a resurselor forestiere.
Sesiunea s-a încheiat cu o discuție care a acoperit modul în care tehnologia digitală poate permite transformarea ecologică în Europa, cu parteneri TECH4ALL, cadre universitare și reprezentanți ai organizațiilor din industrie care au explorat foaia de parcurs tehnologică și strategică pentru atingerea acestui obiectiv.
Participanții la conferință ar putea vizita, de asemenea, standul expozițional TECH4ALL la fața locului pentru a afla mai multe despre alte proiecte de incluziune digitală TECH4ALL care se desfășoară în Europa. Printre acestea se numără un prim proiect mondial de acest tip în Norvegia, care a fost desfășurat în 2021 și 2022 pentru a salva de la dispariție somonul sălbatic de Atlantic al națiunii, pe cale de dispariție.
Soluția folosește tehnologia camerei cuplată cu un sistem de poartă alimentat de inteligență artificială pentru a identifica somonul invaziv din Pacific – un competitor agresiv de resurse și reproducător prolific – și pentru a filtra invadatorul într-un rezervor, oferind un rezultat care anterior era imposibil. În domeniul educațional al TECH4ALL, proiectul France DigiTruck a fost, de asemenea, expus, subliniind formarea gratuită în abilități digitale oferite pentru a împuternici comunitățile aflate în nevoie, în special tinerii șomeri și cetățenii în vârstă.