Prof. univ. dr. Anca Coliță: Prin rugăciune, Dumnezeu ne îndrumă și ne găsește soluția în fața unui pacient
Și pacientul, și medicul au nevoie, deopotrivă, de rugăciune pentru a ajunge la vindecare. Creierul omului are capacitatea de a corecta boala în strânsă legătură cu rugăciunea”, a subliniat prof. univ. dr. Anca Coliță, managerul Insitutului Clinic Fundeni, la Simpozionul internațional de teologie dedicat rugăciunii.
”Studiile sunt abia la început și probabil în următorii ani vom ști mult mai multe despre capacitatea creierului nostru de a corecta boala. Iar capacitatea creierului nostru de a corecta boala este în strânsă legătură cu rugăciunea: fie rugăciunea personală, fie rugăciunea de mijlocire, precizează prof.univ. dr. Coliță.
Rugăciunea de mijlocire este mai des înălțată în cazul copiilor aflați în suferință. Și această rugăciune vine din partea familiei, a prietenilor, a echipei medicale.
Și medicii care îi îngrijesc pe pacienți au nevoie de Dumnezeu pentru a obține vindecarea.
”… fiecare dintre noi ne rugăm să ne dea Dumnezeu puterea, gândul cel bun și soluția corectă în fața unui bolnav. Pentru că nu sunt bolnavi identici, fiecare bolnav are particularitățile lui și oricât de mult ai dori ca tuturor să le aplici același tratament, același protocol acest lucru nu este posibil. Tocmai aceste mici variații care sunt de la un pacient la altul sunt considerate darul medicului. Dar acest dar al medicului este venit, de fapt, de la bunul Dumnezeu. Este ceea ce bunul Dumnezeu ne îndrumă și ne găsește soluția în fața unui pacient atât de dificil”, mărturisește prof. univ. dr. Coliță.