Crucea Galbenă din Deva
Ați auzit de Crucea Galbenă din Deva? Este o echipă de asistenți medicali și îngrijitori care acordă îngrijiri, evident, medicale la domiciliu persoanelor care au plătit asigurări de sănătate și care, pentru că sunt în vârstă sau în stare gravă, nu se pot deplasa la un spital sau la un cabinet medical.
Cei peste o sută de angajați administrează tratamente doar după prescripţiile medicilor. În principal, fac injecții, schimbă pansamente, pun perfuzii oncologice, schimbă pampersul bolnavilor și, în plus, fac și menaj ușor.
Crucea Galbenă a fost înființată acum 11 ani de Monalisa Panaitescu, aceasta fiind acum directorul general al acestui să-i spunem for medical. Crucea Galbenă și-a început activitatea la Deva, dar s-a extins și pe zonele Haţeg, Simeria, Brad, Hunedoara. Are un parteneriat cu o firmă din Germania, unde trimite, pe bază de contracte, persoane pentru îngrijire bătrâni în această ţară.
Firma de acolo găseşte persoanele în vârstă și asigură salariile. Din păcate, în țară, unde se lucrează cu Casa de Asigurări de Sănătate, nu se prea înghesuie lumea la angajări, căci salariul nu e pe măsura cerințelor. Și, tot din păcate, Crucea Galbenă din Deva e pe cont propriu, căci Statul nu se implică în niciun fel.
Dacă sunteți din Deva sau, prin extensie, din județul Hunedoara, puteți să sunați la numărul de telefon 0787355365 și o echipă mobilă se deplasează de îndată la domiciliul dumneavoastră pentru acordarea ajutorului de care aveți nevoie.
Crucea Galbenă din Deva organizează și cursuri pentru cei care vor să devină îngrijitori la domiciliu. Pentru România sau pentru Germania. Chiar acum Crucea Galbenă din Deva anunță intenția de a iniția o nouă grupă de curs pentru formarea profesională a îngrijitorilor la domiciliu.
Cursul costă 750 de lei și urmărește dobândirea de cunoștințe și abilități necesare desfășurării în bune condiții și la standarde de pregătire ridicate a profesiei de îngrijitor bătrâni la domiciliu.
În urma absolvirii cursului, absolvenții vor dobândi competențele profesionale referitoare la:
– Completarea fişei de îngrijiri a persoanei asistate
– Acordarea îngrijirilor igienice pentru persoana asistată
– Acordarea primului ajutor persoanei asistate
– Mobilizarea şi transportul bătrânului asistat
– Supravegherea stării de sănătate a persoanei asistate
După o perioadă cuprinsă între patru și șase luni de la semnarea contractului de formare profesională, absolvenții vor primi certificate de absolvire pentru ocupaţia de îngrijitor bătrâni, eliberate de Ministerul Muncii și de Ministerul Învățământului. Cu această diplomă se poate lucra și pe cont propriu ca persoană fizică autorizată (PFA) sau întreprindere individuală (II).
Grupa de studiu va fi formată din 14 persoane. Trebuie depuse următoarele documente pentru înscrierea la curs:
– Copie BI sau CI;
– Copie certificat de naştere;
– Copie de pe ultimul act de studiu;
– Copie certificat de căsătorie (numai dacă s-a schimbat numele în urma căsătoriei);
– Adeverinţă medicală de la medicul de familie – apt pentru curs.
La numărul de telefon de mai sus se pot obține și alte detalii. Sediul Crucii Galbene din Deva este pe Bd 1 Decembrie 1918, Bl 2, parter.