Rețeta de băutură Hugo. Cum o pregătește soția lui Cabral
„Vara asta asta am să mă îndrăgostesc… de Hugo!”, scrie Andreea Ibacka, soția lui Cabral, pe blogul său. Nu este vorba despre un alt bărbat, ci despre ceva interesant: băutura Hugo. Pe care o recomandă – și iată rețeta de băutură Hugo chiar „de la sursă”.
„Cel mai gustos și mai răcoritor cocktail pe care l-am încercat vreodată”, spune soția lui Cabral. „O minunăție de băutură… perfectă pentru vremea de afară. O băutură slab alcolizata cu care te-ai putea delecta fie la vreo terasă de prin oraș (cele care se respectă au deja Hugo în meniul lor), fie chiar la ține acasă”.
Soția lui Cabral mai scrie pe blogul său că rețeta originală a fost devoalata de vreo câțiva ani încoace, iar în ultima vreme băutură a prins avant și printre preferințe conaționalilor.
Rețeta de băutură Hugo
Andreea Ibacka recomandă rețeta de băutură Hugo astfel:
Ingrediente (per pahar):
150 ml prosecco
100 ml apă minerală
30 ml sirop de șoc
1 – 2 felii de lămâie/ lime (după preferințe)
3 – 4 frunze de mentă
3 – 4 cuburi de gheață
Rețeta de băutură Hugo – Cum o pregătește soția lui Cabral
1). Zdrobește între degete câteva frunze de mentă și aruncă-le cu poftă într-un pahar încăpător, alături de o felie de lămâie pe care urmează s-o storci.
2). Adaugă gheață.
3). Apoi toarnă siropul de șoc.
4). Dizolvă și combină aromele într-un val de prosecco/ vin spumant, apoi apă minerală/ sifon.
5). Amestecă băutură cu un păi și soarbe-o până la ultima picătură… musai alături de prieteni.
Pariu că aceștia se vor declara impresionați de tratație – concluzionează Andreea Ibacka.