17:42 • LIFESTYLE
Rețetă de post. Prăjitura pe care nu vrei s-o ratezi
O rețetă de post este foarte indicată în acestă perioadă și nu numai. Prăjitura pe care nu vrei să o ratezi se află la îndemâna ta și noi îți oferim rețeta.
Este vorba despre un desert ideal pentru masa de Crăciun, în special pentru cei care țin post. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și de răbdare. Rețeta este de prăjiturî cu mere și griș – gustoasă și ușor de făcut. Nu aveți nevoie de aluat, iar toate ingredientele se pun în straturi. Sunt necesare puține ingrediente și o lingură.
Multe persoane știu această rețetă după numele de prăjitură bulgărească cu mere!
Seamanănă cu o budincă, mai ales dacă sunt merele coapte.
Rețetă de post: Ingredientele pentru prăjitura de neratat
Pentru a face această rețetă gustoasă ai nevoie de următoarele:
– Mere(5 buc)
-Griș( un pahar)
-Zahăr( un pahar)
-Făină albă( un pahar)
-Praf de copt( 10 g)
-Unt sau ulei de cocos(50g)
-Lapte sau lapte vegan(250 ml)
Cum trebuie să faci prăjitura pe care nu vrei s-o ratezi
Pentru început trebuie să măsori cele 3 ingrediente uscate cu paharul – grișul, zahărul și făina. Ele se pun într-un bol, se adaugă prahul de copt și se amestecă compoziția. A venit momentul să speli merele, să le cureți de coajă și se folosești răzătoarea cu găuri medii. Se scoate cotorul.
Asterneți cu hârtie de copt o formă de 24-26cm în diametru. Se pune la baza tăvii 1/3 din amestecul uscat cu griș. Se nivelează cu o furculiță jumătate din cantitatea merelor. Se pune din nou 1/3 din compoziția de griș și se nivelează până le termini pe toate. A venit momentul să topești untul și să-l amesteci cu laptele cald. Cu o fuculiță sau bețișor de lemn, se fac găuri pentru a ajunge laptele în prăjitură.
Se pune prăjitura la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 50-60 de minute. Desertul trebuie lăsat la răcit 5-6 ore înainte de servire, potrivit lalena.ro.