Germenii de grâu, un aliment natural, care reduce colesterolul, indicat în Postul Crăciunului
Germenii de grâu sau embrionii din semințele de grâu reprezintă o sursă naturală de substanțe nutritive: proteine, fibre, grăsimi, vitaminele E, B1, B2, B6, fosfor, tiamina, magneziu, zinc, acid pantotenic.
Ei sunt recomandați în tot timpul anului, dar mai ales în perioada Postului Crăciunului, pentru a compensa renunțarea temporară la unele alimente în această perioadă. Sunt hrănitori și în același timp nu conțin multe calorii, contribuind la echilibrarea metabolismului.
Vitamina B conținută de acești germeni folosește la digestie. Ajută intestinele să funcționeze corect și reglează tranzitul intestinal.
Scăderea colesterolului
Germenii de grâu contribuie la scăderea nivelului colesterolului, la eliminarea riscului de formare a cheagurilor de sânge, reducând astfel riscul problemelor cardiovasculare.
”Puteți folosi și germeni de grâu, sunt o minune nutrițională”, a spune nutriționistul Cristian Mărgărit, pentru DCnews.
”Germenii de grâu au efecte antioxidante și ajută la întărirea sistemului imunitar. Complexul de vitamine B e important în buna funcționare a inimii și a creierului, fiind de un real folos și persoanelor cu probleme cardiovasculare.
Germenii sunt bogați în acizi grași de tip Omega-3. Aceștia ajută la scăderea colesterolului, reducerea inflamației, susțin un sistem nervos sănătos”.
De asemenea, întăresc sistemul imunitar și măresc rezistența și vitalitatea întregului organism, ajutându-l astfel să facă față temperaturilor scăzute și stresului.
Germenii de grâu pot fi mâncați simplu, însă trebuie avut grijă că se alterează rapid. Mai indicată este folosirea lor ca ingredient în unele preparate în loc de semințe: pâine, plăcinte, clătite. Sau în combinație cu iaurt, pentru micul dejun.
Și încă un amămnunt esențial: germenii de grâu sunt o bogată sursă de fibre naturale și grăsimi nesaturate, nu îngrașă, fiind totuși extrem de sățioși.