Cine este contele austriac care deține mii de hectare de teren agricol și pădure în România
O prezență mai degrabă discretă, contele austriac Andreas von Bardeau, descendent al familiei de Habsburg, este unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din Vestul țării cu mii de hectare de teren agricol în proprietate, dar și de pădure. Pe lângă cultura cerealelor, contele mai are afaceri în zootehnie, fiind și actionar principal al Banat Business Park din județul Timiș.
Andreas von Bardeau s-a stabilit în Banat în anii 2000, când și-a început activitatea în România cu afaceri în imobilare și agricultură în România.
În agricultură, Grupul Bardeau Holding administrează peste 13.000 ha și are 160 de angajați în producția vegetală (depozite de grâu, floarea soarelui, rapiță, porumb), spații de depozitare (aproximativ 30.000 de tone) și animale (vaci pentru lapte și vaci pentru carne), potrivit unor infomații făcute publice de companie în urmă cu câțiva ani. Au fost însă și vremuri mai bune, când terenurile lucrate depășeau în total 25.000 de hectare în județele Timiș, Arad și Caraș – Severin.
Împreună cu familia Esterhazy din Ungaria, contele deținea prin 2011 prin intermediul SC „Esterhazy Bardeau Silvicultura” SRL undeva la 10.000 hectare de pădure în mai multe județe cum ar fi Argeș, Prahova, Dâmbovița sau Iași
În 2017, familia Bardeau a inaugurat cel mai mare Parc Industrial din vestul României, Banat Business Park la Sânandrei (la circa 10 km distanță de Timișoara), la care este acționarul majoritar.
Citește și Firmele austriece, afaceri și profituri de miliarde din industria lemnului, derulate în România
Andreas Bardeau, avocat de profesie este de mai mulți ani consulul onorific al României în Austria. El este ajutat în administrarea afacerilor din România de Georg, care și el la rândul lui a fost numit consul onorific al Austriei la Timișoara.
În Austria, familia Bardeau deține castelul Kornberg din sud-estul Stiriei, unde Andreas Graf von Bardeau este vecin cu familia prințului Emanuel von and zu Liechtenstein, cunoscut în România, pentru că l-a ucis pe ursul Arthur.
Prima atestare a Palatului Kornberg provine din anul 1294, însă castelul a devenit proprietatea familiei Bardeau abia în anul 1871.
Citeste si Revolta fermierului Dimitrie Muscă față de Austria: „Închid conturile la BCR”