07:09 • LIFESTYLE
Cum se prepară „Brunkartofler”, rețeta tradițională recomandată de Ambasada Danemarcei în România
Nelipsit de pe masa danezilor de Crăciun este „Brunkartofler” cunoscut drept Cartofi caramelizați.Ambasada Danemarcei la București a împărtășit rețeta tradițională pentru acest fel de mâncare.
„Brunkartofler” (Cartofii caramelizați) se prepară prin fierberea și decojirea cartofilor, iar apoi prin gătirea lor îndelungată în unt și zahăr” informează Ambasada Danemarcei la București.
Redăm mai jos rețeta:
Ingrediente
600 g / 21 oz cartofi mici sau cartofi fingerling
100 g / 3,5 oz de zahăr granulat
50 g / 1.75 oz unt
Metoda de preparare
- Fierbeți cartofii în apă ușor sărată – fierbeți-i până când se înmoaie, ceea ce înseamnă că nu sunt fierți suficient cu câteva minute.
- Scurgeți cartofii și transferați-i într-o baie de apă cu gheață.
- Se curăță cartofii de coajă și se lasă să se răcească complet înainte de a-i rumeni.
- Cartofi caramelizați danezi
- Se încălzește zahărul într-o tigaie mare la foc mediu. Lăsați zahărul să se topească și să devină maroniu deschis, fără a amesteca.
- Când zahărul este topit și auriu, adăugați untul. După ce untul a făcut spumă, adăugați cartofii răciți.
- Caramelizați cartofii la foc mediu timp de aproximativ 10 minute. În timpul gătitului, amestecați ușor cartofii pentru ca aceștia să se rumenească pe toate părțile. Nu îi amestecați prea mult.
- Se servesc fierbinți la masa de Crăciun.