Despre ce este vorba în filmul „God’s Crooked Lines”, de pe Netflix
„God’s Crooked Lines” este unul dintre cele mai populare seriale de pe Netflix, în România. Iată tot ce trebuie să știti despre „God’s Crooked Lines” (titlu original: „Los renglones torcidos de Dios”), difuzat pe Netflix.
Filmul spaniol „God’s Crooked Lines” (care în română ar însemna „Liniile strâmbe ale lui Dumnezeu”) a fost lansat la începutul lui 2022, dar a ajuns pe Netflix în luna decembrie a anului trecut.
În scurt timp, a ajuns în Top 10 pe Netflix, fiind unul dintre preferatele românilor.
Ce acțiune are „God’s Crooked Lines”
În „God’s Crooked Lines”, detectivul particular Alice Gould (Bárbara Lennie) se internează într-un centru psihiatric, pretinzând că suferă de paranoia. Cu toate acestea, ea se află de fapt acolo pentru a încerca să dezlege misterul morții unui alt pacient.
Cu toate acestea, realitatea cu care se va confrunta în detenție îi va depăși așteptările și îi va pune la îndoială propria sănătate mintală. O lume necunoscută și incitantă i se va dezvălui în fața ochilor, potrivit tvmania.ro.
Mai exact, denumirea titlului „Liniile strâmbe ale lui Dumnezeu” este o metaforă care face aluzie la stigmatul persoanei care suferă de o tulburare psihică gravă.
Distribuția din „God’s Crooked Lines”, de pe Netflix
Mulți internauți compară pelicula cu filmul emblematic din 2010 „Shutter Island”, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, deoarece are o intrigă similară.
Filmul „God’s Crooked Lines” este regizat de Oriol Paulo, iar Bárbara Lennie o interpretează pe protagonistă. Scris de Oriol Paulo și Guillem Clua, cu colaborarea Larei Sendim, scenariul este o adaptare a romanului omonim din 1979 al lui Torcuato Luca de Tena.
Intriga o urmărește pe Alice Gould (Lennie), o femeie care intră într-o secție de psihiatrie cu scopul de a investiga circumstanțele misterioase care au legătură cu un deces din cadrul instituției.
Din distribuție, mai fac parte Eduard Fernández, Loreto Mauleón, Javier Beltrán, Pablo Derqui, Federico Aguado, Adelfa Calvo, Antonio Buíl, Ramon Vila, Dafnis Balduz și Lluís Soler.