Ce fac astăzi cioclii vedetă ai COVID-ului, „eroii din linia întâi” a României
Mai avem puțin timp și se împlinesc trei ani de declanșarea epidemiei de COVID 19 în România, iar cei mai vocali susținători ai acestei pandemii au făcut acum subit ”ciocul mic”, dar, în schimb, sunt bine merci pe funcții sau chiar au fost promovați.
A fost și o isterie COVID 19
Imediat după declanșarea stării de urgență, în 15 martie 2020, ca urmare a pandemiei de COVID 19, în spațiul public au apărut o mulțime de sfătuitori și susținători, atât din zona politică, dar și din domeniul medical. Lista așa ziselor vuvuzele Covid este lungă, dar PUTEREA va prezenta doar vreo zece nume cu acești ”luceferi” ai coronavirusului de la acea vreme și cu ceea ce se ocupă ei astăzi.
Practic va fi o lista a decidenților politici și a susținătorilor și executanților din zona medicală care au fost în linia întâi în perioada COVID-ului. Tot timpul, televiziunile au prezentat imagini cu femei, bărbați, bătrâni și copii disperați, sirene ale salvărilor, izolete, ambulanțe SMURD, izolatoare, oameni îmbrăcați în combinezoane, saci de plastic și personal medical ajuns la capătul puterilor.
Însă, ambele tabere au avut un scop precis: să purtăm mască, să stea lumea în casă, să ne îngropăm morții în saci de plastic, să fie amendați cei care nu poartă mască, să nu putem aprinde o lumânare pentru cei care s-au înălțat la ceruri, să ne testăm și să ne vaccinăm.
Noi, cei din linia întâi COVID 19
La acele vremuri, în linia întâi au fost următorii politicieni:
- Klaus Iohannis-președintele Românie
- Raed Arafat- șeful Departamentului pentru Situații de Urgență
- Ludovic Orban-premier, Marcel Vela-ministru de Interne
- Bogdan Despescu-secretar de stat Ministerul de Interne
- Florin Cîțu-ministru de Finanțe și ulterior premier
- Nelu Tătaru-ministrul Sănătății
- Vlad Voiculescu-ministrul Sănătății
- Ioana Mihăilă-Ministrul Sănătății
- Gheorghe Flutur-președintele Consiliul Județean Suceava.
Însă, luceferii politici ai Covid-ului au fost susținuți de următorii executanți vocali din lumea medicală:
- Adrian Sterinu Cercel- director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”
- Alexandru Rafila-reprezentant al României la OMS
- Valeriu Gheorghiță- coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19
- Andrei Baciu-secretar de stat în Ministerul Sănătății
- Emilian Imbri- managerul Spitalului “Dr. Victor Babeș”
- Beatrice Mahler- managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti
- Carmen Dorobăț- profesor doctor și fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași
- Virgil Musta- şef de secţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” din Timişoara
- Octavian Jurma-medic cercetător din Timișoara
- Adrian Marinescu – directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase ,,Matei Balș”.
Iohannis: Stați acasă. Ciucă: Nu vă părăsiți domiciliul. Orban: Vaccinarea este fundamentală. Rafila: Contează cine se îmbolnăvește. Cercel: Separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni
Atunci, toți dintre cei mai sus menționați s-au remarcat prin declarații care mai de care mai ciudate și alambicate, despre care astăzi nu se mai vorbește.
Klaus Iohannis: Vă spun același lucru ca OMS și specialiștii, stați acasă, altfel, după Sărbători, vom avea înmormântări. Cuvântul de ordine e STAȚI ACASĂ. Nu există altă soluție decât vaccinarea. Dragi români, mergeți să vă vaccinați
Nicolae Ciucă: Dragi români, respectați sfaturile autorităților, nu acceptați decât informații din surse sigure și, din nou, vă rog să stați în casă. Este primul lucru pe care îl spun tuturor. Nu vă părăsiți domiciliul dacă nu aveți un motiv întemeiat.
Ludovic Orban: V-am spus care e punctul meu de vedere. Cred că este important ca părinții să fie responsabilizați să-și vaccineze copiii. Vaccinarea este fundamentală pentru menținerea sănătății publice și pentru prevenirea unor îmbolnăviri pentru diferite categorii de boli.
Raed Arafat: Aşa cum nu vrem vaccinare, nu vrem măşti, nu vrem teste şi după care stăm şi ne mirăm: dar de ce suntem aici, dar de ce aşa e situaţia, dar de ce se îmbolnăvesc atâţia?
Marcel Vela a precizat că trebuie evitată formarea de de grupuri mai mari de trei persoane care nu locuiesc împreună, dar și că ”Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online! și ”Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”.
Florin Cîțu: Campania de vaccinare este o prioritate pentru Guvernul României.
Gheorghe Flutur: Primarii trebuie să se implice în campania de vaccinare.
Alexandru Rafila: „Contează cine se îmbolnăvește. Dacă se îmbolnăvesc personaje vârstnice și mai au și două-trei afecțiuni cronice, atunci evoluția infecției este dramatică.”
Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, a propus un proiect pentru izolare care a stârnit revoltă. Proiectul este intitulat „Programul <VACANŢA MARE> de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19” și are antetul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”. Printre măsuri se număra separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni şi izolarea totală în categoria de vârstă 40 – 65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.
Nelu Tătaru: Dacă situația va fi gestionată de autorități și cetățeni, atunci vom învăța să “convietuim cu acest virus.
Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID: „În momentul în care vom asigura vaccinarea a 60-70% din populația adultă, ceea ce înseamnă aproape 11 milioane de persoane, epidemia va fi pusă sub control.
Dr. Emilian Imbri: „Nu vă faceți iluzii că vaccinul anti-Covid vă salveaza total de la boală
Dr. Beatrice Mahler: Fără vaccin, omenirea ar fi arătat mult mai tristă. Este cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat în urmă cu un an.
La vremuri noi …tot noi, dar mai bine tot pentru noi, adică misiune îndeplinită
Au trecut aproape trei ani de la declanșarea epidemiei de Covid 19 în România, iar majoritatea ”vedetele” mai sus menționate de atunci sunt astăzi pe funcții mult mai înalte.
Klaus Iohannis este în continuare președintele României
Nicolae Ciucă a ajuns premierul României.
Raed Arafat este în continuare secretar de stat în Ministerul de Interge și totodată șeful IGSU, dar de vreo două luni a cam dispărut din spațiul public. Singura informație despre el a apărut în fotografia cu manelistul Tzancă Uraganul.
Marcel Vela s-a lepădat de geaca de piele și este senator PNL de Caraș Severin.
Nelu Tătaru a ajuns senator PNL de Vaslui.
Ludovic Orban, cel care a chefuit în plină stare de urgență în sediul Guvernului (vezi FOTO), a fost debarcat de la conducerea Guvernului și a PNL, dar a rămas parlamentar.
Alexandru Rafila a ajuns deputat PSD și, ulterior, ministru al Sănătății.
Adrian Streinu Cercel este deputat PSD.
Bogdan Despescu este în continuare secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.
Andrei Baciu este tot secretar de stat în Ministerul Sănătății și a devenit președinte al PNL Sector 3.
Gheorghe Flutur este prim vicepreședinte PNL și președinte al Consiliul Județean Suceava.
Valeriu Gheorghiță a intrat în echipa medicală a Serviciului Român de Informații, preluând funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgență “prof. dr. Agrippa Ionescu”.
Virgil Musta – Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” din Timişoara, a fost trimis în judecată, alături de alte cadre medicale din cadrul unităţii sanitare, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu efectuarea de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2.
Carmen Dorobăț a fost acuzată de luare de mită în 2015 și condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare.
Ceilalți luceferi medicali ai COVID 19, Betrice Mahler, Emilian Imbri, Octavian Jurma și Adrian Marinescu sunt astăzi tot pe pozițiile pe care le aveau și la începutul pandemiei de COVID 19. Un singur lucru se mai poate spune despre acești ciocli sau luceferi ai COVID-ului: fiecare dintre ei a avut o misiune și au dus-o la îndeplinire!