După ce a avut probleme serioase în Anglia, Revolut vrea să atragă clienții cu bani
Revolut lansează în curând noi produse financiare adresate clienților cu venituri mari din Europa. Noul produs va deveni disponibil la nivel extins în primăvara 2023.
Cum descrie Revolut avantajele?
Printre beneficiile produsului se numără 5% cashback la achiziţiile realizate doar în prima lună de utilizare. Clienţii noi şi existenţi ai Revolut sunt invitaţi să se înscrie pe lista de aşteptare pentru a beneficia de acest lucru.
Noul produs este destinat unui segment de public format din „persoane active și ambițioase”, cu venituri peste medie. Sunt persoanele care adoptă un stil de viață sofisticat, orientat spre produse și servicii de lux.
Clienții vor beneficia de discount-uri în parteneriate cu brand-urile preferate ale acestui segment de public, orientat spre wellness și un stil de viață cosmopolit.
Clienții vor avea acces gratuit la lounge în peste 1.200 de aeroporturi. Vor beneficia de cele mai atractive soluții de investiții cu Revolut, inclusiv criptomonede.
Credite instant oferite românilor
De curând, Revolut a intrat și pe piaţa creditelor. Suma maximă pe care o pot primi este 125.000 lei. Acesta este primul produs de împrumut pe care aplicația îl oferă și clienţilor români. Creditul este semnat cu o semnătură electronică calificată, iar fondurile sunt puse la dispoziţie instant.
Rata dobânzii este fixă pe toată perioada de creditare şi variază între 6,99% şi 15,59%, în funcţie de profilul clientului. Perioada de rambursare de maximum 60 de luni.
Mai multe detalii aici: Revolut Bank lansează în România creditul pentru nevoi personale doar cu dobândă
Revolut, probleme cu autoritățile londoneze și pierderi de 168 milioane lire sterline
Problemele cu care s-ar confrunta Revolut la Londra ar fi început după ce autoritățile de reglementare din Marea Britanie ar fi descoperit nereguli în auditarea conturilor sale, conform Financial Times.
În toamna anului trecut, autoritățile de reglementare din Regatul Unit au evidențiat deficiențe majore în auditarea conturilor Revolut, inclusiv un risc „inacceptabil de ridicat”, de „inexactitate semnificativă”.
Conform auditului realizat, Revolut trebuie să îmbunătăţească back-office-ul şi controalele”.
Revolut a înregistrat o pierdere netă de 168 de milioane de lire sterline în cele mai noi rezultate anuale, consemna Ziarul Financiar.
Compania nu a dorit să comenteze informațiile.
Cine sunt fondatorii Revolut?
Compania de finanțe personale și tranzacții Revolut a fost fondată în anul 2015 de către Nikolay Storonsky (CEO) și Vladyslav Yatsenko (CTO).
Directorul general (CEO) și co-fondatorul Revolut Nikolay Storonsky (38 de ani) s-a născut în Rusia, iar tatăl său, Nikolay Mironovich Storonsky, a deținut funcții manageriale în Gazprom, compania energetică deținută de statul rus.
Tânărul Nikolay Storonsky a studiat fizica și economia la Moscova și a lucrat pentru bănci occidentale ca Lehman Brothers și Credit Suisse. Storonsky are acum o avere estimată la 7,1 miliarde de dolari, conform Forbes.
De cealaltă parte, celălalt co-fondator al startup-ului fintech, Vladyslav Yatsenko (39 de ani), director de tehnologie, este originar din Ucraina. Yatsenko are dublă cetățenie, ucraineană și britanică, conform Forbes.
El a studiat Calculatoare la Kiev și a lucrat apoi ca programator la Credit Suisse și Deutsche Bank. Potrivit profilului său public de pe LinkedIn, el vorbește rusa și poloneza la nivel nativ sau bilingv, precum și limba engleză. Yatsenko are și el o avere evaluată la 1,1 miliarde de dolari.