Ce operații estetice își fac bărbații zilelor noastre
Tot mai mulți bărbați apelează la tratamente și operații estetice pentru corectarea imperfecțiunilor și pentru tratamente minim invazive cu rol de întinerire. Doar în ultimul an, unul din patru pacienți ai unei clinici estetice renumite din România au fost bărbați. Procentul este considerabil mai mare, comparativ cu situația de acum cinci ani, când doar 4% din pacienți erau de sex masculin pentru anumite intervenții.
„În 2018, spre exemplu, doar 2-3% din pacienții care au făcut blefaroplastie erau bărbați. Adică intervenția prin care se elimină pielea în exces din zona pleoapelor. În prezent, cinci ani mai târziu, am depășit 25%.
A contat mult și faptul că aceștia au văzut ce rezultate au obținut alți bărbați, au căpătat mai multă încredere să vină la control și să spună ce îi nemulțumește. Nu este deloc un semn de slăbiciune pentru un bărbat să se îngrijească. Este o dovadă de respect față de sine și față de cei din jur”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.
Ce interveții estetice cer bărbații în 2023
„Bărbații care apelează la noi nu vor să își schimbe radical înfățișarea. Majoritatea persoanelor care vin la noi în clinică spun că vor pur și simplu să arate mai odihniți, mai fresh. La fel și dacă vorbim despre augmentarea mamară la femei. Majoritatea vor să arate puțin mai bine, să aibă un decolteu frumos, nu neapărat un bust mare, care este mai mult decât evident. Oamenii caută doar să arate mai bine, nu să se transforme în altcineva”, declară medicul estetician.
Ridurile sunt primele de care vor să scape
„Cei mai mulți bărbați, cum este și cazul doamnelor, vin la clinică, în primul rând, pentru rezolvarea problemei ridurilor de la nivelul feței. De exemplu, avem riduri la nivelul frunții care ne dau un aspect mai lăsat, mereu încruntat sau linii orizontale care se văd permanent, nu doar când ne mirăm. Din această cauză, se lasă și sprâncenele, ochii par mai triști. Bărbații au înțeles că nu au altă alternativă, dacă vor să scape de aceste riduri neplăcute, decât să facă microinjecții cu botox. În zona din colțul ochilor, acolo unde s-a format laba gâștii, pe frunte și între sprâncene. Odată ce au văzut cât de întineriți și odihniți arată după tratament, și nu au fața înghețată, așa cum credeau inițial, au căpătat și mai mare încredere și o dorință firească să aibă mai multă grijă de aspectul lor estetic”, declară Dr. Iancu Morad.
Caută soluții pentru pleoapele lăsate și privirea obosită
”Majoritatea bărbaților se confruntă, după o vârstă, cu un exces de piele la nivelul pleoapelor care le dă un aspect obosit, trist, îmbătrânit. Pandemia a făcut să fie mult mai conștienți de acest lucru, deoarece s-au privit pe ei înșiși mult mai des odată cu teleconferințele la care au participat de acasă. Considerăm că și acest lucru le-a dat mai mult curaj să caute soluții.
Astfel se face că, în ultimii trei ani, cererea pentru blefaroplastie a crescut exponențial, iar acum avem un timp de așteptare de 6-7 luni pentru această intervenție estetică. Prin blefaroplastie se elimină excesul de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor, redând aspectul proaspăt și ferm al ochilor, așa cum aveam în tinerețe.
Blefaroplastia nu are o anume indicație în ceea ce privește vârsta pacientului. Peste 90% dintre pacienții care apelează la noi în clinică la acest tip de intervenție o fac din motive estetice, pentru a arăta mai bine. Această procedură poate să trateze însă și probleme funcționale. Odată ce îmbătrânim, pielea se lasă, iar câmpul vizual este micșorat. Am avut acum trei săptămâni la 85 de ani care și-a dorit să facă această intervenție pentru a-și recăpăta vederea periferică. Tratăm astfel și partea funcțională, dar și partea estetică. Avem pacienți de la 30-35 de ani până la 85”, explică medicul.
Vor să scape de cearcăne
”Am observat că bărbații sunt deranjați, de cele mai multe ori, de faptul că au cearcăne adânci, fie din cauză ereditară, fie că au un job solicitant, unde stau mult cu ochii în calculator. Așa se face că ne întreabă dacă există vreo soluție pentru a scăpa de ele, ideal, fără operație. În cazul de față, cearcănele adânci pot fi nivelate cu micro injecții cu acid hialuronic special conceput pentru zona sensibilă de sub ochi”, spune esteticianul.
Vor tratamente minim invazive care înlocuiesc bisturiul
„Bărbații sunt mult mai înclinați să aleagă orice soluție care nu presupune operație. Trend-ul actual în medicina estetică îl reprezintă tratamentele în care seringa înlocuiește bisturiul.
Blefaroplastia o realizăm acum în 20-25 de minute și nu mai tăiem cu bisturiul, ci avem niște aparate speciale pe bază de radiofrecvență”, adaugă Dr. Iancu Morad