Primul eco-muzeu interactiv din România a fost inaugurat

Publicat: 02 feb. 2023, 16:57, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Primul eco-muzeu interactiv din România a fost inaugurat
Sursă foto: Wall-Street.ro

Primul muzeu interactiv dedicat educației pentru mediu și schimbări climatice din România a fost inaugurat.Muzeul este structurat în mai multe secţiuni tematice: schimbări climatice, păduri şi biodiversitate, universul acvatic şi plastisferă, resursele Planetei şi gestionarea deşeurilor.

Muzeul se află în Mega Mall București și poate fi vizitat zilnic, gratuit, până la 31 martie 2023.

„Caracterul inovator constă, de asemenea, în faptul că iniţiativa aduce subiectul acţiunii şi nevoii de protecţie a mediului într-un spaţiu neconvenţional, astfel încât educaţia pentru mediu să devină accesibilă publicului larg”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

La lansarea muzeului au fost prezenţi consilierul de stat pentru climă şi sustenabilitate din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Alexandra Bocşe, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristian-Valer Beşeni, şi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Bogdan Cristescu.

„Muzeul se adresează în principal elevilor, dar şi părinţilor, profesorilor şi tinerilor studenţi şi cuprinde numeroase instalaţii interactive cu rol educaţional, prin care aceştia sunt invitaţi să descopere, într-un mod inedit, informaţii care îi vor ajuta să devină cetăţeni mai responsabili faţă de natură.

Pe lângă scopul educativ, iniţiativa urmăreşte să inspire noile generaţii să acţioneze, oferindu-le o bază de cunoştinţe despre schimbările mici, dar semnificative, pe care le pot face în viaţa de zi cu zi, pentru a avea un impact pozitiv asupra mediului.

Totodată, proiectul vine în întâmpinarea programului naţional Săptămâna Verde şi subscrie obiectivelor Strategiei Naţionale de Educaţie privind Mediul şi Schimbările Climatice pentru 2023-2030, adoptată la începutul acestui an de Guvernul României” se arată în comunicatul transmis.

Muzeul este structurat în mai multe secţiuni tematice: schimbări climatice, păduri şi biodiversitate, universul acvatic şi plastisferă, resursele Planetei şi gestionarea deşeurilor.

Iniţiative similare există şi în ţări precum Norvegia sau Statele Unite ale Americii.