Un donator de spermă „a folosit nume false pentru a avea peste 60 de copii”

Publicat: 18 feb. 2023, 17:30, de Florentin Lucaniuc, în Internațional , ? cititori
Un donator de spermă „a folosit nume false pentru a avea peste 60 de copii”

Un donator de spermă a folosit nume false pentru a fi tată a peste 60 de copii în Australia a fost demascat.

Părinții dintr-o comunitate LGBTQ+ au devenit suspicioși atunci când s-au întâlnit la un eveniment pentru noii părinți și au observat că unii dintre copiii lor arată similar. Apoi au început să sune la unitățile locale de FIV pentru a investiga, scrie AOL.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, ar fi folosit patru pseudonime diferite pentru a dona spermă.

Dr. Anne Clark de la Fertility First a declarat pentru News Corp că bărbatul a fost la clinica ei o singură dată, dar și-a oferit serviciile prin mai multe mijloace neoficiale, cum ar fi grupuri de Facebook.

Ea a spus: „Știm că a primit cadouri, sărbători – totul este o infracțiune completă”.

În Australia, conform Legii privind țesuturile umane, este ilegal ca cineva să vândă sau să schimbe un cadou pentru a oferi altei persoane organe sau țesuturi.

Un donator de spermă din care s-au născut peste 60 de copii a folosit nume false pentru a continua să doneze aceleiași comunități LGBTQI din Australia (Getty Images/iStockphoto)

În ciuda acestui fapt, paginile de Facebook sunt pline de postări care cer donații informale.

De asemenea, este ilegal ca donatorii de spermă să primească plăți pentru donațiile lor în Marea Britanie, conform Autorității pentru Fertilizare și Embriologie Umană (HFEA).

Li se permite să primească maximum 35 lire sterline pentru fiecare vizită la clinică pentru a-și acoperi cheltuielile. Aceștia pot solicita o sumă mai mare dacă cheltuielile pentru călătorie, cazare sau îngrijirea copiilor depășesc această sumă.

HFEA mai spune că donația de spermă a unei persoane poate fi folosită în cadrul a maximum 10 familii.

Nu există o limită stabilită pentru numărul de copii care se pot naște în fiecare familie, iar donatorii pot decide să își reducă limita pentru donațiile către familii.