Clujul lui Boc este plin de gunoaie! IMAGINILE GROAZEI
Ghetoul de la Pata Rât este imaginea neagră a „orașului de cinci stele”, Cluj-Napoca. Oamenii trăiesc lângă un munte de gunoaie și sunt împărțiți pe triburi și teritorii.
Cunoscută peste hotare prin reportajele de la BBC şi Channel 5, groapa de gunoi a Clujului, Pata Rât, e locul unde trăiesc peste 1.500 de oameni, romi, români și maghiari. Istoria coloniei de la marginea oraşului, de la apariţia ei până la poveştile celor care locuiesc acum acolo şi dramele oamenilor evacuaţi acolo din oraşul Cluj Napoca.
Activistul civic, Nițu Robert Gabriel a mers la fața locului pentru a se convinge despre situația din ghetoul Pata Rât.
Nici bine nu a ajuns în zonă, că a fost abordat de mai mulți copii care îi solicitau mai multe sume de bani. Mai apoi, a fost abordat și de alte persoane pentru a le „dona” diverse sume de bani pentru mâncare, sau mai bine spus pentru băutură.
Oamenii sunt împărțiți pe teritorii… la Cluj
Unul dintre oamenii locului l-a abordat pe activistul civic, spunând-ui că este teritoriul lui.
“De ce filmezi aici? Ăsta e teritoriul meu!”, spune unul dintre oamenii locului.
Activistul civic, Nițu Robert Gabriel, a oferit și un punct de vedere după vizita în orașul european condus de Emil Boc, Cluj-Napoca.
“Nici nu știu cum am avut curajul să merg acolo! Îi mulțumesc bunului Dumnezeu că am scăpat în viață. Oamenii sunt împărțiți pe teritorii, iar zona este foarte periculoasă. Este una dintre cele mai mare poluări de mediu din țară, chiar în orașul de cinci stele al lui Emil Boc. Nici nu-ți vine să crezi că există asemenea lucruri într-un oraș european”, a relatat activistul civic, Nițu Robert Gabriel, pentru publicația Puterea.ro.
Sunt și oameni care luptă pentru copii din ghetoul clujean
La Pata Rât, lângă Cluj-Napoca, peste 1000 de copii trăiesc în cel mai mare ghetou aflat într-o groapă de gunoi din Europa. Alex a fost unul dintre romii care au fost evacuați și forțați să trăiască lângă groapa de gunoi. El luptă pentru îmbunătățirea vieții copiilor din aceste comunități. Vezi VIDEO mai jos: