Evaziunea din Dragonul Roșu în „frăție” cu ANAF
În fiecare zi în Dragonul Roșu are loc o evaziune fiscală de zeci de miliarde de lei, însă autoritățile mai că s-au „înfrățit” cu făptuitorii. Trăiesc și chinezii, dar trăiesc și inspectorii antifraudă din evaziunea fiscală.
După o amplă acțiune de informare cu diverse surse din anturajul evazionist al chinezilor din Dragonului Roșu, am fost amenințați că materialul jurnalistic nu va putea fi dus până la capăt dat fiind faptul că la mijloc sunt interese foarte mari fiind implicați politicieni și clanuri interlope. Am primit amenințări că vom fi făcuți pachet și tăiați pe bucăți, dar asta nu ne-a oprit să ne ducem misiunea până la capăt, dat fiind faptul că suntem cetățeni ostili care ne plătim taxele și impozitele.
Foarte puțini oameni știu că evaziunea din Dragonul Roșu este de ordinul miliardelor de euro, iar banii sunt scoși cu sacul de persoane dubioase. Tot în saci negri sunt aduse și milioane de mărțișoare confecționate în realitate de romi, pentru a le vinde mai apoi chinezilor din Dragonul Roșu.
Am decis să mergem și noi la Dragonul Roșu 6 și 7, locul unde se vând anual miliarde de mărțișoare.
Secțiile de poliție se arată cu degetul între ele
După ce am constat că unii dintre comercianții chinezi nici nu știau ce este ăla bonul fiscal și nici nu aveau casă de marcat, am decis să sunăm la poliție pentru ca polițiștii de la biroul economic să constate personal evaziunea din Dragonul Roșu.
După ce am sunat în centrala IGPR, am fost redirecționați către o secție de poliție din sectorul 2, care ne-a sugerat să apelăm la secția de poliție Dobroiești, dat fiind faptul că Dragonul Roșu nu aparține de sectorul 2, ci de secția de poliție din Dobroiești.
Am apelat mai departe, izmene pe călători la secția de poliție Dobroești care ne-a îndreptat înapoi către secția de poliție din sectorul 2, dat fiind faptul că nici de ei nu aparține Dragonul Roșu, chiar dacă polițistul de la Dobroești a fost informat privind faptul că sunasem deja la secția de poliție respectivă, mi s-a spus că el nu poate merge în control la Dragonul Roșu.
După câteva verificări, am constat că zona în care se află Dragonul Roșu aparține de Dobroiești. Ne întrebăm oare, dacă ar fi avut loc o crimă la Dragonul Roșu, cine trebuia să ajungă de îndată la fața locului, polițiștii din Dobroiești sau cei din sectorul 2? Concluziile le trageți singuri!
ANAF, o vulpe șireată de pază la porțile Dragonului Roșu
Sesizările cetățenilor către Agenției Naționale de Antifraudă Fiscală se fac doar în scris, iar mai mult de atât acestea devin uneori un nou prilej al inspectorilor să mai primească o șpagă în plus.
Conform unor surse, șpăgile de la Dragonul Roșu pleacă de la sume derizorii de la 2.000 de lei. Câțiva dintre inspectorii ANAF își riscă libertatea pentru 2.000 de lei, un salariu minim pe economie, asta ilustrând nivelul derizoriu în care țara noastră a ajuns. Aceeași sursă ne-a mai declarat că în această mafie fiscală sunt implicați prea mulți oameni influenți, dat fiind faptul că unele amenzi sunt date mai multe de ochii lumii, în unele cazuri fiind și amenzi minime: „Dai șpaga și riști să primești amendă minimă!”. La evaziunea care are loc în Dragonul Roșu, o amendă de câteva sute de lei este precum o frecție la picior de lemn.
Șpagă în valoare de 500 de mărțișoare
În altă ordine de idei, un inspector antifraudă a fost prins de jurnaliști în timp ce lua șpagă în valoare de 500 de lei de la un comerciant de mărțișoare pentru a-și încălca atribuțiunile de serviciu, însă justiția i-a cam tot amânat o condamnare, poate că de la atâtea amânări se va ajunge și la o prescriere.
În urma probatoriului audio și a declarațiilor martorilor DNA Ploiești l-a trimis în judecată și a dispus măsura controlului judiciar asupra inspectorului antifraudă Constanța, Costel Răucescu.
Inițial inculpatul Costel Răucescu îi invita pe comercianți la ore târzii într-un motel de la marginea municipiului Buzău și îi amenința pe aceștia la amenzi colosale și la închiderea societăților comerciale.
Inculpatul l-a invitat pe comerciant într-o baie, spunându-i că acolo totul este în siguranță, dat fiind faptul că aparatul de înregistrare de la distanță cu care înregistrau jurnaliștii a fost bruiat. Totuși, un microfon montat în baia motelului a înregistrat momentul în care bărbatul plasează banii și îi mulțumește inspectorului antifraudă.
Ulterior inculpatul îl apelează pe comerciant spunându-i că a avut loc un filaj și că dacă este întrebat să nu recunoască că a dat șpagă. Mai apoi, inspectorul antifraudă recunoaște că a primit șpagă: „Tu mi-ai dat mie șpagă, dar băieții ăștia spun că au niște filmări”.
De aici vă lăsăm pe voi să ne lăsați părerile voastre în comentarii. Se va stopa vreodată această „frăție” a instituțiilor publice care sunt mână în mână cu făptuitorii?