Tot mai mulți oameni fug de zona de nord a Bucureștiului

Publicat: 26 mart. 2023, 08:00, de Vlad Stefan Orjan, în News , ? cititori
Tot mai mulți oameni fug de zona de nord a Bucureștiului

Dacă în anii trecuți era un lux să ai o locuință în zona de nord a Bucureștiului, acum tot mai mulți oameni fug de această zonă și își vând apartamentele la prețuri derizorii. Dacă prețul de achiziție în anii trecuții erau în jur de 160.000 de euro, acum bucureștenii își vând disperați apartamentele la 100.000 de euro. Străzile înguste și aglomerate, canalizarea și proasta administrare a conducerii Sectorului 1, sunt printre motivele celor care preferă să fugă de aici.

Tot mai mulți bucureșteni din zona de nord a Bucureștiului se confruntă cu probleme grave pe care administrația fonfăitei Clotilde Armand nu este în stare să le gestioneze, refuzând să dea soluții și răspunsuri cetățenilor. Printre problemele pe care le confruntă bucureștenii din zona de nord se numără străzile înguste și aglomerarea străzilor, dat fiind faptul că zona se dezvoltă imobiliar pe zi ce trece.

Dacă înainte terenurile erau pârloagă sau parcări, acum, zonele sunt transformate în noi complexe rezidențiale de lux, fără a se lua în considerare că există o criză acută de locuri de parcare, iar în caz de incendii sau dezastre o mașină de pompieri nu se poate strecura pe străzile înguste ale cartierelor construite după ureche de ingineri cu diplome la fără frecvență.

Spre exemplu, în 2020, un apartament din zona Aviației cu 5 camere pe o suprafață de aproximativ 600 de mp, se ridica la 1.230.000 de euro, conform unei evaluări. Acum, potrivit unor experți, prețul apartamentului poate coboarâ sub 1.100.000 de euro, dat fiind faptul că zona se sufocă pe zi ce trece.

Dacă de regulă prețul apartamentelor crește de la o lună la alta în București, există cazuri precum zona de nord a Bucureștiului unde proprietarii își vând apartamentele pentru a scăpa de traficul infernal și pentru a se muta în alte locații din București, acolo unde gunoiul menajer este colectat la timp, acolo unde șobolanii nu se plimbă stingheriți pe străzi și acolo unde canalizarea nu refulează. Ar fi multe motive de enumerat pe care le confruntă locuitorii din zona de nord, numai că administrația Clotilde Armand nici nu le bagă în seamă.

Ce a făcut administrația Clotilde Armand pentru Sectorul 1?

Față de alți primari din celelelate sectoare, administrația Clotilde Armand nu a făcut mai nimic pentru locuitorii sectorului, ba chiar i-a lăsat în maldăre de gunoaie, iar problemele locuitorilor persistă și vor continua să persiste.

Clotilde Armand este ocupată de mai bine de doi ani cu probleme existențiale și politice, în loc să caute soluții pentru deconcestionarea traficului și pentru oprirea mafiei imobiliare de a se dezvolta în zone intens populate, acolo unde locurile de parcare devin o raritate.

Clotilde Armand protejează mafia imobiliară a sectorului 1

Există suspiciuni de corupție la nivelul Primăriei Sectorului 1 și asupra mai multor investitori din zona de nord a Bucureștiului. Mai multe complexe rezidențiale sunt ridicate ilegal, cu autorizații obținute pe genunchi.

În tot acest timp, subalternii primăriței Clotilde Armand refuză să transmită documente de interes public, pentru că ilegalitățile comise de mai mulți investitori imobiliare să fie scoase la lumină.

Spre exemplu, publicația noastră a solicitat mai multe documente în urmă cu mai bine e o lună privind autorizația de construcție a unui complex de apartamente care răsare în apropierea parcului Herăstrău. În timp ce angajații primăriei trag de timp, investitorul imobiliar continuă să ridice complexul rezidențial de apartamente.

Unii oameni, vorbesc că legal, investitorul ar fi obținut autorizație doar pe 60% din suprafața terenului, însă în realitate peste 90% din suprafața terenului a fost ridicată structura viitoarelor blocuri.

Conform unor surse, angajații Primăriei ar încerca să tergiverseze solicitare de interes public, până când investitorul va intra cu adevărat în legalitate, dat fiind faptul că în această tranzacție ar fi implicate mai multe persoane din conducerea instituției și chiar însuși Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 a înregistra solicitarea la data de 07.02.2023, însă la mai mult de 30 de zile nu a revenit cu niciun răspuns privind solicitarea de informare publică.

Ce spune legea?

LEGEA nr. 544 din 12 octombrie 2001

Articolul 7(1) Autoritățile și instituțiile publice au obligația să răspundă în scris la solicitarea informațiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcție de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare și de urgența solicitării. În cazul în care durata necesara pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășește 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiția înștiințării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile, conform legislatie.just.ro.

Citește și: Cum arată o stradă din nordul Bucureștiului în comparație cu o stradă din Voluntari