Accident feroviar grav în gara din Galați

Publicat: 25 mart. 2023, 20:33, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Accident feroviar grav în gara din Galați

Un accident feroviar grav a avut loc în gara din Galați. O locomotivă a lovit puternic un vagon al trenului de călători la care trebuia cuplată.

Potrivit primelor informații, accidentul ar fi fost provocat de o manevră greșită realizată pe calea ferată. La momentul producerii accidentului în tren se aflau călători. Garnitura implicată în accident este trenul Galați-Mărășești.

În urma accidentului au rezultat patru victime, două dintre acestea se află în stare gravă. Printre victime se află și angajați ai CFR. Victimele sunt transportate la Spitalul de Urgență Galați.

„La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galaţi a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare şi a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinaţia Galaţi – Buzău.

Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio-respirator şi un bărbat care a rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei.

Intervin cei de la ISU Galaţi şi poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi”, transmise Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Sorin Grindeanu reacționează la accidentul feroviar

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, solicită verificări și măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în această seară în Gara Galați.

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice.Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu