Blat PSD-PNL la Suceava. Omul lui Flutur, candidatul PSD la Primăria Suceava
Campania electorală pentru alegerile locale de anul viitor a demarat în forță în mai multe județe, dar în același timp au apărut și mutările care anunță blatul local între PSD și PNL cum este cazul de la Suceava.
Omul lui Flutur, reciclat de PSD
Fostul manager al Spitalului Județean Suceava Vasile Rîmbu a fost impus vineri în funcția de președinte interimar al Organizaţiei Municipale al PSD Suceava și, totodată, a fost anunțat că va fi și candidatul PSD la Primăria Suceava.
Această mutare a organizației PSD Suceava, condusă de senatorul Ioan Stan, este oarecum surprinzătoare ținând cont de faptul că Vasile Râmbu a devenit membru al acestui partid abia în urmă cu o săptămână. Însă, este arhicunoscut faptul că Vasile Râmbu a fost și încă mai este omul baronului PNL de Suceava, Gheorghe Flutur.
Nu trebuie omis faptul că la instalarea cabinetului Orban, baronul liberal de Suceava a făcut presiuni uriașe ca Râmbu să ajungă ministrul Sănătății, dar a pierdut bătălia în fața lui Victor Costache susținut puternic de doi afaceriști controversați. În timpul pandemiei de COVID 19, când Suceava devenise Lombardia României, sute de angajați ai Spitalului Județean Suceava s-au infectat cu noul coronavirus iar Vasile Râmbu a fost obligat să demisioneze deși Flutur nu vroia să-l schimbe.
Practic, prin această mutare, PSD a făcut jocul lui Gheorghe Flutur, adică au pus un candidat de fațadă pentru actualul edil liberal al Sucevei, Ioan Lungu, și, astfel, PNL și-a asigurat fotoliul de primar al municipiului reședință de județ.
Vasile Râmbu, cercetat în trei dosare penale
Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Suceava, Vasile Rîmbu, a fost cercetat în trei dosare penale, dar nu a fost audiat în niciunul. Unul dintre dosare este deschis la București, iar două sunt instrumentate de procurorii suceveni.
Într-un dosar, Vasile Rîmbu era cercetat pentru angajările din spital, fiind reclamat la DNA că anumite cadre medicale figurau la Sectia de Terapie Intensivă, unde salariile erau foarte mari, dar în realitate acestea lucrau în alte compartimente, inclusiv la birou.
Un alt dosar se referă la investițiile în Spitalul Județean de Urgență, dosar în care se cercetează modul în care au fost efectuate licitațiile și inclusiv. Cel de-al treilea dosar deschis de procurorii suceveni se referă la modul în care spitalul Suceava a devenit spital focar.