Când siguranța devine prioritate: Cluj- Napoca și Abu Dhabi, orașele care se evidențiază în topul celor mai sigure destinații din lume!
Ministerul Afacerilor Interne ne spune care este cel mai sigur oraș din România. Informațiile reies ca urmare a unei evaluări făcute de una dintre cele mai mari platforme care oferă date despre calitatea vieții și rata criminalității la nivel global.
Potrivit numbeo.com, Cluj-Napoca este cel mai sigur oraș din România, aflându-se pe locul 23 în lume, aflăm și din pagina de Facebook a MAI.
Cu peste 325.000 de locuitori, Cluj-Napoca este al doilea oraș ca populație din țară. Cu o istorie de peste două milenii, orașul este supranumit Inima Transilvaniei sau Orașul comoară.
Iată și alte orașe sigure din România:
- Timișoara
- Brașov
- București
- Iași
Și, potrivit aceluiași top al siguranței, pe primul loc în lume, pentru al șaselea an la rând, se află Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite.
Orașul Abu Dhabi este situat pe o insulă din Golful Persic, în largul Coastei Central-Vest. Cea mai mare parte a orașului și a Emiratului se află pe continent, conectat cu restul țării. În 2021, zona urbană a Abu Dhabi avea o populație estimată la 1,5 milioane din 2,9 milioane în emiratul Abu Dhabi. Autoritatea de investiții din Abu Dhabi are sediul în oraș și a fost al cincilea cel mai mare fond suveran de avere din lume în 2021. Abu Dhabi însuși are active în valoare de peste un trilion de dolari SUA sub administrare într-o combinație de diferite fonduri suverane cu sediul acolo, conform Wikipedia.
Topul celor mai sigure orașe din lume:
– Doha, Qatar
– Ajman, Emiratele Arabe Unite
– Taipei, Taiwan
– Sharjah, Emiratele Arabe Unite
– Dubai, Emiratele Arabe Unite
– Quebec, Canada
– Berna, Elveția
– San Sebastian, Spania
– München, Germania
În vederea realizării acestui sondaj, pentru stabilirea gradului de siguranță al orașelor au fost luați în considerare mai mulți factori, printre care nivelul infracționalității, siguranța pe timp de zi sau de noapte, șansele de a fi jefuit sau să-ți fie furată mașina, agresarea fizică sau verbală, sau nivelul actelor de rasism.